Фантастичен романс – Трендафила Трендафилова – 29.10-15.11.2020г.

Фантастичен романс
живпис
Трендафила Трендафилова
29.10-15.11.2020г.

куратор: Ралица Герасимова

Имаме удоволствието да ви поканим на една дългоочаквана изложба! След дълга живописна пауза, животопроемнящи обстоятелства и години дигитално бродене Трендафила Треднафилова – ТРЕ се завръща към боите и платното в един зашеметяващ пост-дигитален романс.
Алиса в страната на дигиталното, изгубена отвъд рамките и екраните, днес тя отново се е намерила и резултатът е поразително дързък, остър и цветен. Озаглавена “Фантастичен Романс”, новата серия бележи поредният обрат при един художник, който винаги е бил търсещ и вечно мутиращ в работа си.
Трендафила след дигиталното е по-илюстративна и примамлива от всякога. От 14-те платна надничат автопортрети и смътни виртуални проекции. Сякаш се е опитала да вплете в композицията самата безбрежност на Мрежата.
Проектът е реализиран в период от 18 месеца (2018-2020г), заедно с куратор Ралица Герасимова и нейния лейбъл “ERG0 – Изкуството като следствие”. В процес на изработка, няколко от работите бяха поместени в конкурса за съвременно изкуство, организиран от Галерия Нюанс “Миналото – Начин на употреба” (2020г.), където пост-дигиталните приказки на Трендафила ѝ спечелиха първото място. Настоящата изложба е част от наградата предоставена от Галерия Нюанс.

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *