Фотографът Humza Deas и неговият любим Ню Йорк

humza deas

Humza Deas е 23-годишен фотограф от Ню Йорк, който открива тази своя страст на 17 години. Оттогава привлича почитатели с впечатляващите си снимки на Ню Йорк от високо.

Humza се влюбва във фотографията преди 6 години, когато негов приятел му заема своя фотоапарат. От малък мечтае да стане професионален скейтбордист и въпреки че в момента се занимава с фотография, не обръща гръб на първата си любов. Роден и израснал в Ню Йорк, именно градът е основното му вдъхновение, когато снима.

Младият фотограф винаги търси нестандартната гледна точка, като снима от места, които масово не се посещават – заради страх от височината или от това да бъдат спипани. Именно тази негова (артистична) смелост подтиква изданията “Complex” и “New York Magazine” да използват негови фотографии през 2014 г. А три години по-късно Humza работи по общ проект с “NYmag”, свързван с въздушната фотография. Той участва в кампании на BMW и Adidas, а през 2018 г. излиза документалният филм “Social Animals”, в който Humza Deas участва като един от трима тийнейджъри, израснали с Instagram. Именно в тази социална мрежа Humza е най-активен и могат да бъдат разгледани неговите фотографии. Занимава се и със заснемане на видеа, представящи красотата на Ню Йорк.

Пред “Adorama” Humza Deas споделя предпочитаната от него техника. Работи с фотоапарат Sony a7R III с обектив Sony FE 24-70mm f/2.8 GM. За своите въздушни снимки използва дрона DJI Mavic Pro. При обработка използва Adobe Lightroom в комбинация с Photoshop. Смята за своя запазена марка обекти, заснети от върха. Създава свой собствен бизнес благодарение на социалните мрежи.

Humza Deas признава, че би разменил цялата си колекция фотографии за два часа на върха на небостъргача Крайслер. Любимата си снимка прави в Сентръл парк, докато се разхожда с приятелката си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *