Валери Петров Бяла приказка

Още една от вечните приказки на Валери Петров идва при нас с прелестно ново оформление, решено от Кирил Златков. От 30 октомври във всички добри книжарници!

Бяла приказка” (44 стр., цена: 15 лв., твърди корици) пренася децата високо в бялата планина, в една малка метеорологическа станция, където живеел стар метеоролог. Той бил съвсем сам и когато му оставало свободно време, си съчинявал разни приказки и стихотворения. Ето и сега, като гледал през прозорчето тихия сняг, който валял навън, той си бил намислил нещо и вече го пишел на машинката си върху опакото на един лист за метеорологическо съобщение…

Казва се „приятел пръв“,

но защо е той такъв?

Затова, че пръв полита

в огъня да те спаси;

пръв и без да се запита

прав ли си, или не си.

Валери Петров не се нуждае от представяне, защото е любимец и на малки, и на големи. Ненадминат поет и преводач, драматург и сценарист от вида на „хвърчащите хора”, той е автор и на умилителни произведения за деца, много от които имат филмови версии и драматизации. Приказките „Копче за сън”, „Меко казано”, „В лунната стая”, „Пук!” и „Бяла приказка” показват на малчуганите колко са важни обичта и приятелството. Открехват сетивата към красивото във всичките му разновидности. Напомнят, че няма по-ценна красота от добротата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *