д-р Енджи Касабие НЕ на диетите!

Д-р Енджи Касабие казва „Не“ на диетите!“ със своята книга, предназначена за всички читатели, които се интересуват от здравословно хранене и хармоничен живот. Рисунките са дело на Дима Дамянова, автор на художественото оформление е Тодор Манолов.

„Трябва да изкореним от себе си вредния навик да етикетираме всичко наоколо. Красиво и грозно няма. Очите ни го правят такова.“ Така започва „Не“ на диетите!“ (144 стр., цена: 26 лв., твърди корици) на д-р Касабие. Книгата съдържа съвети за борба с напълняването при жените и мъжете, напътствия за правилно хранене по време на бременност и менопауза, препоръки за ефективни тренировки. Авторката разкрива „тайната“ на трайното засищане, показва как да се справим със свободните радикали и предлага разкошен списък с рецепти за ястия, които са колкото полезни, толкова и вкусни.

Диетата не е глад, а начин на живот. Здравословното хранене не може да се сведе до няколко дни или няколко седмици. То е стил, маниер, поведение. Хранете се с красота и финес и животът ви ще се превърне в безгранично удоволствие. Помнете, че няма вредна и полезна храна. Има вредни количества и вредни навици.

Енджи Касабие е родена в семейство на сунити. Учила е в „International College IC“ в родния си град Бейрут, завършва висше образование в областта на медицината. През 2014 г. защитава докторантура в НСА. Била е асистент в „Катедра по хигиена, медицинска екология и хранене“ в Медицинския университет в София и завършва докторантура във Вашингтонския университет със специалност „Диететика“. През 2006 г. основава първата компания за здравословно и диетично хранене в България – „And Diet“. Добива популярност и печели доверието на световни знаменитости като Силвестър Сталоун, Джейсън Стейтъм, Жан-Клод Ван Дам, Робърт де Ниро, Джон Траволта, Арнолд Шварценегер, Ева Лонгория, Бритни Спиърс и аристократични семейства от ОАЕ. През годините, в които живее в София, често я наричат ливанка от България или българка от Ливан. Енджи признава, че България винаги е била и ще бъде неин дом.

 

 

Издателство „Колибри“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *