Потребителите на Tinder вече ще могат да разговарят във видеочат

Приложението за запознанства Tinder ще предложи възможност за директен видеочат на потребителите.

Компанията смята, че това ще е полезно за тях по време на пандемията, когато срещите на живо са затруднени, предава BBC.

От Tinder са категорични, че поставят безопасността на първо място.

Новата опция Face to Face ще позволи на потребителите да разговарят с директна видеовръзка.

Тя обаче ще е достъпна, само ако и двамата са съгласни и ако лицата им са насочени към

Конкуретното приложение Bumble вече предлага подобна възможност.

Разговорите във Face to Face ще могат да бъдат прекъсвани по всяко време, а потребителите ще трябва да подпишат декларация за съгласие с условията на компанията, за да могат да ползват новата функционалност.

Ако се почувстват засегнати или обидени по някакъв начин по време на разговора със събеседника си, те ще могат да подават сигнали към компанията.

От компанията съобщават, че са проведени предварителни тестове на опцията за видеочат с потребители от няколко държави, но сега тя ще бъде достъпна за целия свят.

По данни на платформата за сравнение на мобилни приложения AppAnnie, Tinder остава най-популярното приложение за онлайн запознанства въпреки пандемията, която затрудни значително срещите на живо.

През май изпълнителният директор на компанията Ели Сидман заяви, че COVID-19 е оказал драматичен ефект върху начина, по който потребителите използват платформата.

Броят на потребителите се е увеличил в последните месеци, както и времето, което те прекарват в приложението, но интересът към платения абонамент е намалял, отчитат от Tinder.

Приложението е свалено на 340 милиона устройства от дебюта си през 2012 г., но абонатите, които плащат за т. нар. „златна услуга“ са само 6 милиона.

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *