10 картини, нарисувани от Адолф Хитлер, които ще ви удивят

На мнозина вероятно ще прозвучи изненадващо, но преди да стане нацистки лидер, основен виновник за най-трагичния момент в човешката история – Втората световна война, човекът който носи вина за едни от най-зверските престъпления в историята на човечеството – Адолф Хитлер е бил художник-любител с амбиции в сферата на изкуството.

Хитлер е кандидатствал във Виенската художествена академия две последователни години- през 1907-а и 1908-а, но бил отхвърлен – и двата пъти с аргумент, че няма достатъчно талант.

Дали тежкият шамар, който е получил тогава, или съдбата му е била предопределена – историята мълчи, но е факт, че от влюбен в изкуството невзрачен младеж, Хитлер се превръща в кошмар не само за цяла Европа, но и за целия свят.

Бъдещият лидер имал навика да рисува сгради и пейзажи, които по ирония на съдбата по-късно ще бъдат унищожени при военните действия, водени под неговото ръководство.

След войната картините на Адолф Хитлер били иззети от американските военни, а много от творбите му били разпродадени за десетки хиляди долари. Друга част от творенията му обаче остава в неизвестност и до днес. В наши дни са известни около 50 творения на диктатора. Ето 10 от най-известните.

10 картини, нарисувани от Адолф Хитлер, които ще ви удивят

Юлиян Лазаров е журналист с дългогодишен опит в радио и телевизия. В професионалната му биография са БНР, Нова ТВ, Радио Energy, ТВ Европа и др. Обича спорта, музиката и стойностното кино.

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *