Банско с 2 гигантски слалома за Световната купа

Ски курорт №1 в Източна Европа – Банско ще е домакин през новия сезон в алпийските ски на 2 гигантски слалома. Това стана ясно днес след като Световната федерация по ски (ФИС) публикува ревизираният календар на световната купа при алпийците, след одобрение на календарната конференция в Цюрих. Така Банско ще има два гигантски слалома на 27 и 28 февруари догодина при мъжете. Планираната алпийска комбинация в Банско тази година отпада генерално от календара.

Другата новост е, че всички стартове при мъжете ще са само в Европа. Тези в САЩ и Канада бяха пренасочени във Франция и Швейцария.

Световната купа при мъжете стартира на 18 октомври с гигантски слалом в Зьолден (Австрия). Ден по-рано пак там е гигантския слалом при дамите. На 14 ноември е паралелният слалом в Лех/Цюрс (Австрия). На 5-6 и 12-13 декември се отива във Вал д`Изер (Франция) за два гигантски слалома, спускане и супергигантски слалом. След това се отива във Вал Гардена (Италия) на 18-20 декември за спускане и супергигантски слалом. На 22 декември е слаломът в Мадона ди Кампильо (Италия). Последните стартове за тази година са на 26-29 декември в Бормио (Италия) – спускане и супергигантски слалом.
На 6 януари догодина е слаломът в Загреб (Хърватия). На 8-10 януари има два гигантски слалома и слалом в Аделбоден (Швейцария). Две спускания и слалом са планирани за Венген (Швейцария) на 15-17 януари. Следват супергигантски слалом, спускане и слалом в Меката на ските Кицбюел (Австрия) на 22-24 януари. Нощният слалом в Шладминг (Австрия) на 26 януари. И още два слалома отиват на 30-31 януари в Шамони (Австрия). На 5-6 февруари в Гармиш-Партекирхен (Австрия) има спускане и супергигантски слалом.
Световното първенство в Кортина (Италия) е от 8 до 21 февруари. Веднага след него идват двата старта в България. На 6-7 март в Квитфил (Норвегия) има спускане и супергигантски слалом. На 13-14 март са два гигантски слалома в Кранска гора (Словения) и финалите за световната купа са от 17 до 21 март в швейцарския курорт Ленцерхайде.
При жените има един старт на предолимпийските трасета в Янкин (Китай), а останалите също са в Европа. Гигантският слалом в Зьолден е на 17 октомври, а паралелния слалом в Лех/Цюрс – на 13 ноември. Следват два слалома в Леви (Финландия) на 21-22 ноември. На 5-6 декември има два супергигантски слалома в Сен Мориц (Швейцария). На 12-13 декември пък са двата гигантски слалома в Куршевел (Франция). Жените отиват във Вал д`Изер на 18-20 декември за две спускания и супергигантски слалом. На 28-29 декември пък има гигантски слалом и слалом в Земеринг (Австрия).

Дамският слалом в Загреб е на 3 януари. На 9-10 януари са спускане и супергигантски слалом в Санкт Антон (Австрия). Слаломът в родното място на Херман Майер Флахау (Австрия) е на 12 януари. Два гигантски слалома са в Марибор (Словения) на 16-17 януари. Швейцарският Сен Мориц домакинства на две спускания на 23-24 януари. На 26 януари е гигантския слалом в Кронплац (Италия). И преди световното в Кортина отново е спирка в Гармиш-Партенкирхен за спускане и супергигантски слалом.
След първенството на планетата се отива в Китай за спускане и супергигантски слалом на 27-28 февруари. На 6-7 март има гигантски слалом и слалом в Ясна (Словения). И преди финалите в Ленцерхайде са два слалома на 12-13 март в Оре (Швеция).


standartnews.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *