Адвокат Иво Лулчев спечели наградата ПРО БОНО АДВОКАТ 2020 г.

Наградата е преди всичко признание за моите учители от Федерация на потребителите в България и нейния председател Емил Георгиев. Това заяви адв. Иво Лулчев в благодарственото си слово по случай връчването на наградата ПРО БОНО АДВОКАТ 2020 г.,

За 8-ма година на 26-ти ноември в зала София на хотел Маринела,  се проведе церемония по връчване на
Националните правосъдни награди, организирани от Балканската Медийна Асоциация, с подкрепата и помощта на Международния Адвокатски Съюз, Адвокатските колегии от цялата страната, Камарата на Нотариусите, Българска Съдийска Асоциация, Професионалната асоциация на медиаторите, Асоциация на жените Адвокати, Асоциация на синдиците в България.
Във вечерта на церемонията бяха наградени 10 заслужили юристи в категориите – Адвокат, Съдия, Прокурор, Нотариус, Кантора, Медиатор, Синдик, Дело, Млад юрист, Правосъдие зад граница, както и Гран При за цялостен принос в правосъдието.
 Адвокат Иво Лулчев спечели наградата ПРО БОНО АДВОКАТ 2020 г.
Представяме Ви благодарственото слово на адв. Лулчев към организаторите на събитието и хората с които е работил за спечелване на наградата:
 
 С ГОЛЯМО УВАЖЕНИЕ КЪМ ОРГАНИЗАТОРИТЕ БЛАГОДАРЯ ЗА ПРИСЪДЕНАТА МИ  НАГРА АДВОКАТ „ПРО БОНО“ НА ГОДИНАТА.
ТЯ Е ПРИЗНАНИЕ ЗА  ТРИДЕСЕТ ГОДИШНИЯ ТРУД НА ВСИЧКИ МОИ КОЛЕГИ ДАЛИ СВОЯ ПРИНОС ЗА ЗАЩИТА ПРАВАТА И ЗАКОНОВИТЕ ИНТЕРЕСИ НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ, КОИТО БИВАТ КОНСУЛТИРАНИ ВЪВ ФЕДЕРАЦИЯТА ПА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ.
ЕМИЛ ГЕОРГИЕВ, ИВЕТА МИНКОВА, ЮРИСТИ И ЕКСПРЕРТИ НИ НАУЧИХА КАК ДА СЕ БОРИМ УСПЕШНО С МОНОПОЛИТЕ.
ОСНОВНИЯ  ПРОБЛЕМ НА СТОЛИЧАНИ СА ПРАВООТНОШЕНИЯТА ИМ  С „ТОПЛОФИКАЦИЯ СОФИЯ“ ЕАД.
МОНОПОЛИСТ, КОЙТО ЗА ЖАЛОСТ  ПОЛУЧАВА „ИНДУЛГЕНЦИЯ“ ОТ ДЪРЖАВАТА,  А НА ПРАКТИКА СТРАДА НАЙ – БЕДНАТА ЧАСТ НА НАСЕЛЕНИЕТО, В ТОВА ЧИСЛО ОГРОМЕН БРОЙ ПЕНСИОНЕРИ, НА КОИТО ПОМАГАМЕ БЕЗВЪЗМЕЗДНО В СЪДЕБНИТЕ СПОРОВЕ. СТАТИСТИКАТА ПОКАЗВА, ЧЕ СЕ ПЕЧЕЛЯТ НАД 40 ПРОЦЕНТА ОТ ЗАВЕДЕНИТЕ ОТ ТОПЛОФИКАЦИЯ, А И ПРОТИВ НЕЯ ДЕЛА. ЗАВЕЖДАТ СЕ ИСОКВЕ ОТ ТОПЛОФИКАЦИЯ МАСОВО ЗА ПОГАСЕНИ ПО ДАВНОСТ ДЪЛЖИМИ СУМИ. ЗАВЕЖДАТ СЕ И ЗА НЕПОГАСЕНИ, НО ПРИ НАЗНАЧАВАНЕ НА СЪДЕБНО СЧЕТОВОДНИ ЕКСПЕРТИЗИ, ПРИ ВСЯКО ВТОРО ДЕЛО СЕ УСТАНОВЯВА НАДПИСВАНЕ НА СМЕТКИТЕ НА АБОНАТИТЕ. ТОВА ВОДИ РАЗБИРА СЕ ДО ЧАСТИЧНО УВАЖАВАНЕ НА ИСКОВЕТЕ. МНОГО ОТ АБОНАТИТЕ НА ПРАКТИКА, НЕ ОСПОРВАТ ОБАЧЕ ВЗЕМАНЕТО И ЗАПЛАЩАТ НАДПИСАНИТЕ СМЕТКИ.
ТАЗИ НАГРАДА НЕ САМО ЩЕ НИ ДАДЕ ПО ГОЛЯМ ХЪС, НО И ЩЕ НИ УКОРАЖИ ДА БЪДЕМ ВСЕ ПО НЕПРИМЕРИМИ ПО ТОЗИ ПРОБЛЕМ НА СТОЛИЧАНИ , А И НАБЪЛГАРСКИЯ ПОТРЕБИТЕЛ.
БЛАГОДАРЯ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *