Банско: Хотелите ни да са за възстановяване след К-19

Вместо обособяване на карантинни хотели от съюза на туристическия бизнес в Банско предлагат базата да се използва за възстановяване на хора, преболедували Covid-19.

На работна среща, провела се в късния следобед, хотелиерите в планинския курорт са изразили своите тревоги около призива да се осигурят места за карантиниране и изолация както на контактни с болни от Covid, така и на медицински персона

От бранша в Банско твърдят, че имат далеч по-рационална идея, която България може да предложи на всички европейски граждани, заяви  пред БНР Малин Бистрин, председател на Съюза на туристическия бизнес:

“Базата, която имамев региона, в Банско, като цяло. Предлагаме през министерството говоря за Министерството на туризма, като наш принципал, да се обърнем към здравните министерства, не само на България, а и на цяла Европа – рехабилитационните процеси за възстановяване на болните, преболедували Covid-19, да бъдат тук при нас. Защото имаме базата, имаме кинезитерапевти, защото имаме спа центрове, и защото планината, която е о нас, ни дава чист въздух и енергия за възстановяване от тази тежка болест“.

От бранша признават, че с тази идея ще спасят и бизнеса си, тъй като към момента повечето хотели в зимния ни курорт остават затворени заради несигурността. Предложението ще бъде внесено в министерството на туризма още утре.

standartnews.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *