БСП дава ВиК сектора на прокуратурата

БСП ще сезира главния прокурор Иван Гешев за безстопанственост, корупция и престъпно бездействие на министри и местната власт във връзка с ВиК инфраструктурата. Корнелия Нинова подчерта, че водата е национално богатство и е въпрос на национална сигурност. Искането е породено от петъчно изявление на министъра на околната среда и водите Емил Димитров, който предупреди за очертаващо се безводие по Черноморието. Той алармира, че се задава „Перник 2“, и се оплака от бездействие на МРРБ, МЗХ и кметства.

От догодина най-много ще поскъпне водата в София – с 6%, и в Разград – с 6,08%, ако КЕВР одобри предложените от ВиК дружествата тарифи. Предизборно КЕВР се сети да свали цените на ВиК услугите в 17 области, защото дружествата не покривали изискванията за качество.

От догодина най-много ще поскъпне водата в София – с 6%, и в Разград – с 6,08%, ако КЕВР одобри предложените от ВиК дружествата тарифи. Предизборно КЕВР се сети да свали цените на ВиК услугите в 17 области, защото дружествата не покривали изискванията за качество.Димитров нападна министрите Десислава Танева и Петя Аврамова, кмета на Бургас Димитър Николов, разкри корупционни взаимоотношения между ведомствата и алармира за проблеми в напоителните системи. Той предупреди, че Бургас ще остане без вода до няколко месеца, и се оплака, че от септември е изпратил схема как да се реши проблемът, но още няма отговор от местната власт. Той нарече Николов зрител и обяви, че МРРБ и МЗХ воювали помежду си. Според Димитров някакви пиари решавали кога какво да се прави. Ще се случи „Перник 2“, защото за всички универсалното извинение било „политическо решение“. От БСП настояха за изслушване на премиера Бойко Борисов по изнесените факти и поискаха отново оставката на кабинета. Вместо това в НС дойдоха Танева и Аврамова. Двете заявиха, че обвиненията на Димитров били безпочвени, че са подкрепили варианта за водоснабдяване на Бургас и че война между тях нямало. Аврамова дори обвини екоминистъра, че се упражнява в театрални постановки.

По-късно Борисов привика Димитров. Водна криза няма да има, рязко даде заден екоминистърът. Ревизоро си измил ръцете със заместничката си Атанаска Николова, поискал тя да бъде освободена и да бъдат назначени двама нови зам.-министри. Борисов побърза да изпълни желанието на министъра и Славея Стоянова и Илияна Тодорова станаха заместнички на Димитров.

 

 

 

 

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.