Буш поздрави Байдън и окуражи Тръмп

Бившият президент на САЩ Джордж Буш смята, че Байдън е достоен човек, който е получил възможността да оглави и обедини нацията. В същото време той заяви още, че действащият президент Доналд Тръмп има право да получи възможност за повторно преброяване на бюлетините.  Това се казва в специално изявление на бившия държавен глава, цитирано от ТАСС.

Буш казва, че е говорил по телефона с Байдън, който по оценка на медиите, е одържал победата на изборите.

„Независимо, че имаме политически разногласия знам, че Байдън е достоен човек. Искам да поздравя президента Тръмп и неговите поддръжници с упоритата борба по време на кампанията. Той получи повече от 70 милиона американски гласове – огромно постижение в политическата сфера“, казва още Буш.

Според него Тръмп има право да стигне до повторно преброяване на гласовете и да подаде съдебен иск, съдът ще разреши всички спорни въпроси. Американците могат да бъдат уверени, че изборите са били в пълна степен справедливи, а изходът им е ясен, казва още Буш.

Байдън бе поздравен и от останалите бивши президенти на САЩ – Барак Обама, Бил Клинтън и Джими Картър. Всички те са представители на демократите.

 standartnews.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *