Дрехите и обувките най-търсени онлайн в Германия

Дрехите и обувките най-търсени онлайн в Германия

 

83% от потребителите в Германия на възраст над 16 години, са използвали интернет, за да пазаруват, докато 75% от онлайн купувачите са извършвали онлайн покупки няколко пъти месечно на фона на пандемията Covid-19, сочат резултатите от проучването, представени от компанията Bitkom.

 

 

Те показват, че най-популярните стоки за покупка онлайн са дрехите и обувките, последвани от електрически домакински уреди и устройства, книги, козметика и различни „джаджи“.

Четирима от петима потребители изразяват опасения, че мнозина притежатели на магазини пренебрегват задълженията си да спазват високи хигиенни стандарти в техните магазини, докато почти три четвърти от участващите в проучването се оплакват, че други клиенти често не спазват необходимото разстояние и хигиена правила, когато са в магазините.

Въпреки предпочитанията си за онлайн покупки, 80% от участниците в проучването са загрижени, че повечето малки и средни магазини на дребно в техните райони няма да могат да се справят с икономически странични ефекти от коронавирусната пандемия.

 

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *