Елхи на таланта грейват пред НДК

Едни от най-обичаните музикални звезди на България – Миро, Мария Илиева и Любо Киров, отново застанаха зад идеята на Деси Тенекеджиева и Коледната благотворителна кампания „Елхи на таланта“ на фондация „Стоян Камбарев“, научи ДУМА от Теменуга Кръстева, експерт Връзки с обществеността и медиите на фондацията. Популярните изпълнители са лица на ефектния и забавен клип, в който пеят коледни песни и призовават: „Коледата наближава. Сбъдни една мечта! Дари елха! Подкрепи 10 даровити деца и техните многодетни семейства в нужда!“

Тази година към звездния отбор от посланици се присъединява и младата певица Виктория, която направи фурор с победата си в онлайн класирането на тазгодишната „Евровизия“. Обещаващата ни звезда ще представя България и през 2021 г. Освен в общия клип, тя е лице и на „Елхи на таланта“ в Бургас – първата община извън София, която се присъединява към благотворителната кампания.

Идеята на „Елхи на таланта“ е всеки, който пожелае, да украси своя жива елха, като направи дарение, което ще отиде за конкретно талантливо дете. За втора година фондацията разширява обхвата на своята подкрепа извън рамките на Академия „Стоян Камбарев“, в която влизат повече от 90 млади творци – всички те номинирани и носители на Наградата за полет в изкуството и Награда за кино 355 през тези 11 години.

Благотворителната кампания ще подкрепи даровити деца от десет многодетни семейства в нужда, като ще покрие едногодишните пълни финансови разноски за изкуството, в което детето твори. Семействата ще получат и много подаръци и ваучери за покупки в хранителни вериги, търговски центрове, книжарници и др. От този момент нататък тези талантливи деца ще станат част от голямото семейство на фондация „Стоян Камбарев“, която ще следи тяхното развитие и ще ги подкрепя и в бъдеще.

Елхите на таланта ще бъдат разположени пред главната алея на НДК в периода от 1 декември т.г. до 15 януари 2021 г. и ще водят към голямата коледна елха на Столичната община. След свалянето на украсата всички живи елхи ще бъдат дарени на общината и засадени в Гората на таланта, чието начало бе поставено миналата година в Южния парк.

„Тази година е съсипваща за всички нас…, за целия бизнес. Особено тежко е положението в културния сектор. Затова и подкрепата към тези многодетни семейства е още по-важна и нужна. Миналата година Елхите на таланта бяха 35 и образуваха впечатляващ светлинен коридор, на който се радваха столичани и гостите на града. За 26 от елхите бяха направени финансови дарения от нашите коледни добродетели, а останалите девет елхи бяха предоставени от фондацията на партньори, които помогнаха с важни услуги, без които нямаше да може да осъществим кампанията. Сега има известен отлив, но това беше съвсем очаквано. За радост имаме и нови благодетели. Специално искам да благодаря на всички! Те сбъдват мечти! След като подкрепим даровитите деца и семействата им, ако останат средства, ще финансираме и едногодишни стипендии на музикалните ни открития – нещо, което правим всяка година“, споделя Деси Тенекеджиева в качеството си на председател на УС на фондация „Стоян Камбарев“. Актрисата и продуцент специално се завръща в България, за да присъства на запалването на Елхите на таланта в София и Бургас.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *