Здравният туризъм спасява пациенти в период на Ковид-криза

Здравният туризъм спасява пациенти в период на Ковид-криза
 
„Медикъл Караджъ“ е финалист за Балканските Оскари
Здравният туризъм е особено актуален в периода на световна пандемична криза, когато и здравната система в някои региони е пред разпад, сочи журито на Балканските Туристически Оскари 2020.
Церемонията за шестото издание на Balkan Awards of Tourism Industry 2020 ще отбележи значимите постижения в сектора.

Събитието ще се състои на 21.12. 2020 г. от 20 ч. в хотел МАРИНЕЛА, София.

Финалист в конкурса е здравен информационен център „Медикъл Караджъ“, който има официален лицензиран сертификат за извършване на здравен туризъм в съответствие с всички изисквания и наредби от международни институции, подпомагащи здравния туризъм.
Работата на центъра вече оценена с награда от миналогодишните издания на BALKAN AWARDS OF TOURISM INDUSTRY.
Често пъти понятието „здравен туризъм“ е тълкувано погрешно от хората, които акцентират повече на думата „туризъм“. За „Медикъл Караджъ“ приоритет е думата „здраве“ и целта му е да предостави висококвалифицирани превантивни и лечебни услуги на пациентите.
„Дейността ни е насочена към хора, търсещи решение на медицински проблем, като най-често до нас достигат пациенти, които дълго време се лутат между диагнози и специалисти без да намерят истинския проблем и съответното правилно лечение.
Ние предлагаме консултация и лечение на заболявания от различни направления на медицината в чужбина. Изградените парньорски отношения с едни от най-добрите клиники в света ни дават възможност да знаем към кого да се обърнем в зависимост от конкретния медицински случай.“, категорични са от „Медикъл Караджъ“.
Повечето медицински заведения, с които работи центърът, са изградени съобразно изискванията на JCI/Joint Commission International – Система за управление на качеството и безопасността в областта на здравеопазването.
И съответно всички медицински услуги и решения са свързани с използването на най-иновативните и съвременни технологии, които предлага медицината.
Пациентите от България най-често избират да се лекуват в Турция, заради географската близост, високото ниво на медицинските услуги и цените, които са сравнително по-достъпни от тези в Западна Европа. Често пациентите са насочени към Гърция, Кипър и Украйна с цел преодоляване на репродуктивни проблеми и преминаване през донорски програми.
Пациентите с онкологични заболявания понякога избират лечение в Израел или Испания и Чехия. Редица изтъкнати специалисти, част от екипа на чуждестранните болници, с които работи здравният център, гостуват в офисите на „Медикъл Караджъ“ в България. Центърът поде инициативата „Информирай се навреме“. Светилата в медицината консултират напълно безплатно пациентите, желаещи да получат второ мнение.
В центъра се извършва консултация с пациента, с информативна цел за определяне на здравословното му състояние, като се изисква необходимата медицинска документация.
С помощта на „Медикъл Караджъ“ документацията се насочва към няколко лечебни заведения, където екипите са най-успешни и тясно специализирани в дадения медицински проблем. По този начин, пациентите получават възможност да изберат измежду едни от водещите специалисти, ангажирани в съответното направление на медицината.
„В случай, че достигнем до избор на план за лечение, организираме дата за съответната консултация и диагностика, като съобразим желанието на пациента и заетостта на специалистите. Също така оказваме помощ при организиране на транспорта и хотелското настаняване. Грижим се за осигуряването на вътрешните трансфери и преводачи от международните отдели към съответните болници“, допълват от „Медикъл Караджъ“.
Преводачите оказват пълна подкрепа на пациентите и допринасят за тяхното спокойствие във всеки един момент от престоя им.
След проведеното лечението и престоят в болницата, пациентите се завръщат в България.
Екипът на „Медикъл Караджъ“ държи на двустранната комуникация с пациентите, на обратната връзка, тъй като възстановителният период е изключително важен.
За да се постигне всичко това, управителят на ЗИЦ „Медикъл Караджъ“ ООД – Звезделина Лютфи е на мнение, че всеки трябва да намира сили да си свърши работата докрай, защото „Ако си свършим добре работата, това най-често значи ЖИВОТ.“

VIP COMMUNICATION PR Agency   

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *