„Зелена зона“ в София и в събота

От 4 януари догодина „зелената“ зона за паркиране в столицата ще работи и в събота от 10.00 до 18.00 ч. Разширява се и „зелената“ зона в районите „Слатина“ и „Триадица“ също от догодина. Това са част от промените в Наредбата за организация на движението на територията на Столична община, които Столичният общински съвет /СОС/ гласува днес с подкрепата на съветниците от ГЕРБ и Демократична България. Групата на БСП в СОС не подкрепи доклада на вносителите.

 

 

Разширението на „зелената“ зона в квартал „Яворов“ обхваща района на бул. „Цариградско шосе“, бул. „М. Еминеску“, бул. „Шипченски проход“ и ул. „Акад.Людмил Стоянов“. В квартал „Иван Вазов“ „зелена“ зона ще има от ул. „Бяла черква“, бул „П. Ю. Тодоров“, бул. „България“, бул. „П.Каравелов“.

 

 

Чрез тази мярка ще се осигури по-добро функциониране на зоните за платено паркиране, като ще се облекчат гражданите, а също и ще намали трафика в съответните нови територии.

 

 

Според друга промяна, които ще влезе в сила още през тази година винетният стикер за живеещи в зоните за платено паркиране става електронен и може да се извади за един един, 12 или 24 месеца след установяване на правото на лицето. Документите, проверката, плащането и активирането стават дигитални. Преустановява се чакането пред гишета и носенето на документи на място.

 

 

Облекчава се процедурата по издаване на безплатен стикер на гражданите в неравностойно положение, които имат право да паркират в зоните. Задължителното явяване пред ТЕЛК комисия отпада, тъй като няма да се изисква нито един документ, който общината сама издава и има служебна информация за него.

 

 

kmeta.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *