Какви са предимствата на дебитната карта Mastercard Digital First?

Дигитализацията в сферата на разплащанията е тенденция, която се развива с бързи темпове през последните години, но в условията на пандемията от COVID-19 процесът на промяната се ускори драстично. Все повече хора предпочитат безконтактните методи за разплащане, а онлайн пазаруването расте с все по-бързи темпове.

България не е изключение от този тренд, а дигиталният портфейл Pay by VIVACOM предлага удобно решение за всеки, който иска да се сдобие с платежна карта с допълнителна сигурност.

Какво представлява картата Mastercard Digital First?

Всеки потребител на Pay by VIVACOM може да създаде виртуална карта за онлайн плащания, която да контролира през приложението.

Тя може да се използва като всяка друга дебитна карта, разполага със собствен уникален номер и код за сигурност. Виртуалната карта се управлява през мобилното приложение, като достъп до детайлите ѝ има само титулярът на сметката чрез верификация с биометрични данни или секретен код.

В допълнение към виртуалната карта, клиентите на Pay by VIVACOM могат да поръчат и физическа карта, която изглежда като конвенционална платежна карта – с тази разлика, че върху нея е изписано само името на
притежателя. Номерът на картата, датата на валидност и CVC кодът са достъпни само през мобилното приложение, което дава допълнителна сигурност, че ако евентуално бъде изгубена или открадната, картата няма да може да се използва от други лица.

Освен това собственикът ѝ може да ограничава ползването й като я заключва и отключва преди всяко ползване директно през приложението. В допълнение потребителят получава безплатни нотификации и детайлна информация за направените разходи по сметката си по категории и периоди Mastercard Digital First е първата по рода си платежна карта у нас и една от първите в цяла Европа. Тя предлага високо ниво на сигурност на данните и финансите на потребителите именно заради липсата на чувствителна информация върху нея.

Услугата „Цифрово активиране“ на Mastercard (MDES – Mastercard Digital Enablement Service) е част от технологията на всеки мобилен портфейл, тъй като използва най-модерните технологии за плащане – EMV стандарт, токенизация и криптография, за да гарантира цялостност на информацията на картодържателя.

Сигурността и поверителността на информацията са в ядрото на мобилното плащане. Когато потребителят използва карта Mastercard с дигитален портфейл чувствителната информация на картата не се съхранява на устройството, тя е „токенизирана“ с кодиран Device Account Number, а всяка трансакция се оторизира с единичен, уникален, динамичен код за сигурност.

Как да се сдобием с картата Mastercard Digital First?

Единственото, което трябва да направите, е да инсталирате приложението Pay by VIVACOM през Google PlayStore за телефони с Android, AppStore за телефони с iOS или от Huawei AppGalery и да следвате стъпките за регистрация. В рамките на няколко минути ще разполагате със собствена платежна сметка, можете да си заявите и виртуална карта. Физическата карта можете да поръчате директно през профила си в Pay by VIVACOM в няколко лесни стъпки и да я получите на избран от вас адрес на доставка.

Дигиталният портфейл отговаря на нуждите на съвременните потребители, като им предоставя възможност да извършват безконтактни плащания във физически търговски обекти през смартфона си или с физическата карта, онлайн покупки с дигиталната карта или директни преводи между потребителите на приложението, като всичко това е сигурно и защитено от биометричните данни или секретния код на потребителя на приложението.

Платежните услуги през приложението Pay by VIVACOM се предоставят от „Пейнетикс“ АД – дружество за електронни пари, притежаващо лиценз, издаден от БНБ с решение №44 от 11.04.2016 г. БТК ЕАД е доставчик на приложението Pay by VIVACOM и представител на „Пейнетикс“ АД, вписан в регистъра на БНБ по чл.19 от ЗПУПС. „Файър“ е доставчик на технически услуги за БТК ЕАД.“

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *