Луд скандал в МС заради нов локдаун: Здравният министър искал да затвори държавата, Борисов побеснял

Миналата седмица, когато положителните случаи на коронавирус у нас затвърдиха бройката от над 4000 на ден, България е била на косъм от ново тотално затваряне, твърди Lupa.bg. Заповедта за крайната ограничителна мярка е била подписана от здравния министър, но точно в този момент се намесил премиерът.

Когато разбрал за стъпката, която шефът на здравното ведомство смятал да предприеме, Бойко Борисов вдигнал луд скандал на Костадин Ангелов, защото бил категорично против тези действия.

Министър-председателят бил притеснен заради натиска над здравната система, причинен от COVID-19, но многоктратно по-притеснен бил от последствията след нов локдаун. Той не искал да си навлича гнева нито на бизнеса, нито на обикновените граждани.

От една страна затварянето на държавата струвало твърде скъпо на фона на и без това крехката ни икономика. От друга страна Борисов се страхувал, че подобен ход би отприщил нова вълна на недоволство. В момент, когато протестите срещу правителството почти замряха, това било последното, от което премиерът имал нужда.

Освен това Борисов чакал на тръни да види какво ще се случи тази събота, на 21 ноември, когато пред старото Народно събрание се организира поредният всенароден протест срещу властта.

Неслучайно последните дни Бойко Борисов се държал толкова ведро и оптимистично – за да неглижира проблема и да минем през болестта между капките.

Премиерът даже разпоредил да преобладават положителните новини – за това как нараства броят на оздравелите и как няма недостиг на лекарства. Всъщност, още от лятото целта на министър-председателя била кабинетът да оживее до януари, защото три месеца преди редовните парламентарни избори не може да се насрочва предсрочен вот.

Източник: Onovini

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *