МВнР с препоръки към българските граждани във Виена

Във връзка с терористичния акт във Виена Министерството на външните работи препоръчва на българските граждани, пребиваващи в австрийската столица, по възможност да не излизат от домовете си и да избягват центъра на столицата, съобщиха от МВнР.

Препоръчително е внимателно да се следят указанията на местните власти, както и съобщенията в средствата за масово осведомяване.

В австрийската столица е в ход мащабна полицейска операция, чиято цел е установяването и издирването на извършителя на нападението, прие което по последни данни са убити четирима души, а десетки са ранените. В центъра на града временно е прекъснат градският транспорт, автобусните и метро линии, водещи до историческия център на града.
– 3 ноемри и 2020 г.
Следи на едно от местата на терористична атака във Виена – 3 ноемри и 2020 г.

Към момента няма данни за пострадали български граждани при терористичния акт. В посолството ни не са постъпвали сигнали с молба за помощ.

Българското посолство е в контакт с местните власти и е в готовност да окаже съдействие.

При необходимост сънародниците ни могат да се свържат с посолството във Виена на следните телефони: +43 1 505 31 13 и дежурен в извън работно време: +43 1 505 64 44.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *