Музей на илюзионното изкуство ще има в Момчиловци

Музей на илюзионното изкуство в Момчиловци ще събере колекцията на известния актьор и илюзионист Ненчо Илчев, който е родом от родопското село.

На заседание на Общинския съвет в Смолян кметът Николай Мелемов, който беше вносител на докладната записка посочи, че в Общината е постъпило заявления от председателя на читалището в Момчиловци за предоставяне на безвъзмездно ползване на втори етаж и избен етаж в културната институция за Музей на илюзионното изкуство. Заявлението е придружено с писмо за подкрепа и от кметство Момчиловци.

Основната цел за осъществяване на идеята е събиране на колекцията на известния илюзионист и актьор Ненчо Илчев, който от години изкупува реквизита на известни магове в страната и чужбина.

Желанието на читалището е подкрепено и от местната общност. Това би довело до разкриване на нова туристическа атракция за селото и региона и повишаване на туристо-потока в Момчиловци.

Общинският съвет прие това решение и даде съгласие на кмета Мелемов да учреди безвъзмездно право на ползване върху втори етаж с площ 315 кв м и приземен етаж с площ 315 кв м на сградата на читалището за разкриване на музея. Ползвателят се задължава да извърши всички ремонтни дейности за своя сметка. С решението се възлага още на кмета Мелемов да издаде заповед и да сключи договор за учредяване безвъзмездно право на ползване за срок от 10 години по реда на Закона за общинската собственост.

kmeta.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *