Съветът по земеделие към БСП: Нужни са спешни мерки за възстановяване на българската гора

„В бюджета за 2021г., предложен от управляващите в сектор Земеделие не се наблюдава положителна промяна, особено в сегашната кризисна обстановка“. Мнението е Свилен Атанасов, председател на Съвета по земеделие, храни и гори към Националния съвет на БСП.

И този Съвет започна своето функциониране, а на първото му заседание бе направена констатацията, че за поредна година при управлението на Борисов отделените средства за помощи в земеделието са недостатъчни и не могат да обхванат всички засегнати.

Съветът по земеделие, храни и гори към Националния съвет на БСП е един от 17-те, новосформирани съвети по инициатива на лидера на БСП Корнелия Нинова, които имат за цел да наблюдават и анализират работата на министерствата в българското правителство и да я коригират с предложения и политики в полза на хората.
Членовете на Съвета по земеделие акцентираха по време на пилотното си заседание и върху крайно недостатъчните средства, отпуснати за съхраняване и залесяване на горите. „С оглед на безогледната сеч през 11 годишното управление на Борисов, и все по-честите горски пожари, българската гора става все по-малка. Затова е нужно възстановяването й, за което правителството бездейства“, посочи председателят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *