Тя е на 22 години и вече заработила над 500 000 долара като геймър

Една четвърт от населението на Земята са геймъри, според Microsoft.

Преди пандемията приходите на гейминг индустрията се очакваше да надхвърлят 159 млрд. долара до края на 2020 г. Тази прогноза обаче нарасна до 170 млрд. долара, според данни на Simon-Kucher от август 2020 г.

Анализатори от Rakuten Securities прогнозират, че PS5, чийто продажби започнаха наскоро, ще се продаде в над 200 млн. копия, което е близо два пъти повече от PS4.

Междувременно, Twitch, която е водещата лайвстрийминг платформа за геймъри, се очаква да надхвърли 47 млн. гледания на месец, според доклад за 2020 г. на eMarketer. В такава огромна индустрия с толкова големи проходи не е изненадващо, че пазарът създаде десетки геймъри и стриймъри на пълен работен ден.

Кейли „KBubblez“ Ханкинс е такъв пример.

Откакто напуска работата си в Geek Squad преди пет години, тя стриймва редовно в Twitch и Caffeine (в началото бяха „по 12 часа на ден всеки ден,“ казва тя). Ханкингс сега е едва на 22 години, но вече е заработила над половин милион долара от дарения, абонаменти, сделки и рекламни договори.

Предстои й да участва в епизод от предаването Revenge Prank по MTV и планира още телевизионни проекти.

За тези, които се интересуват от това какво е необходимо, за да може човек да стане геймър на пълен работен ден, вижте какво казва Ханкингс пред Entrepreneur.com:

1. Постоянство във всичко

„Правете едно и също нещо всеки ден,“ казва Ханкингс. „Не си поставяйте големи цели; поставяйте си малки цели и ги разбивайте всеки ден. Когато правите това, е много по-лесно. Да си постоянен и да изградиш общност е важно. Бъдете активни с хората, които гледат вашите стриймове, питайте ги какво харесват и се фокусирайте върху това.

Аз стриймвах всеки ден в продължение на година, като през това време ме гледаха около петима души. Това обаче не ме сломи. Продължавам да го правя всеки ден и увеличих зрителите си от пет на стотици, а след това на хиляди.“

Значителни проучвания в областта подкрепят този подход. Фокусирането върху постоянството в дългосрочен период и малките, постепенни промени са от съществено значение, независимо дали искате да бъдете родител, да живеете по-добър живот или – като Ханкинс, да бъдете успял геймър.

Друга част от постоянството е да не поставяте прекалено голям товар на плещите си от рано или да не се разсейвате, което пък води до следващия важен момент.

2. Ангажирайте се с една платформа, а след това направете така, че да изпъкнете

„Да сте навсякъде и да правите много неща едновременно може да не е особено полезно,“ казва Ханкинс. Тя започва в Twitch, подобно на много други геймъри. „Изберете си едно място и увеличете популярността си там … след това изградете своята марка, защото има много неща, които могат да се правят, след като имате марка; не се налага само да играете на видеоигри.“

Не е достатъчно обаче да си изберете платофрма и да се придържате към нея. Трябва да се различавате от останалите. В случая на Ханкинс тя прави IRL, или стриймове и от ежедневието си. „Аз не играех само игри, готвех, гримирах се. Правех всякакви неща.“

Може би няма да се чувствате комфортно да споделяте живота си със света, като Ханкинс. Има обаче ръст в интереса към подобно съдържание. Това е така, защото зрителите вярват все по-малко на лъскавото, високобюджетно съдържание в стил телевизия, Холивуд и известни инфлуенсъри.

Вместо това те търсят съдържание от „реалния живот“, като това на Ханкинс, като начин да намерят общност и да създават връзки, сочи проучване от 2019 г. на Google и Omnicom Media Group.

Дори и да не планирате да стриймвате живота си, не забравяйте: за да получите, това, което другите не получават, трябва да правите това, което другите няма да направят или не могат. Помислете за това как можете да изпъкнете по начин, който работи за вас, след което се придържайте към него.

3. Превръщайте негативите в позитиви

Въпреки че е имала страхотни изживявания, като пътувания по света, доходоносни рекламни договори и способността да изкарва сериозни доходи от това, което обича, не всичко е цветя и рози. Всеки в интернет е бил обект на негативни коментари. За геймърите един от най-често срещаните проблеми е постоянното дразнене.

След като напълнява Ханкинс е наричана KBelly, а тролове са й изпращали нейни снимки, преработени на фотошоп, на които тя има огромен корем.

„Отначало не беше лесно и това ме засягаше,“ казва тя. „Плачех и се побърквах. Реших обаче да не позволявам това да ме нарани и че ако за мен се казва нещо, което ме притеснява ще правя нещо по въпроса.“

В този случай тези негативни емоции я карат да погледне сериозно на начина си на хранене и на спорта. „Свалих доста килограми, а сега хората се държат мило с мен и ми казват: „Виж какво направи. Взе всички негативни и ги превърна в нещо позитивно.“

Легендарният баскетболист Майкъл Джордан е известен съвременен пример за човек, който използва критиките по негов адрес в своя полза. В случая на Джордан той използва всяка обида, малка или голяма, реална или предполагаема, като гориво, за да се мотивира, да работи по-здраво и да играе по-добре от всички останали.

Интернет е като Дивия Запад, където хората размятат груби коментари наляво и надясно, без да се замислят. Докато вашата звезда изгрява, дразненето и обидите ще зачестяват. Изберете да ги използвате в своя полза.

 

 

 

 

Източник

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *