Шойгу взе на подбив германския министър на отбраната

Президентът на Руското географско общество (РГД), министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу нарече изявленията на германския си колега Анегрет Крамп-Каренбауер, че е необходимо да се говори с Русия от позиция на силата, “атаки на ученик от начално училище”.

Говорейки за 75-годишнината от победата във Втората световна война, Шойгу припомни, че тази година министерство на отбраната и РГД в Черно море откриха парахода “Армения”, потопен от германската авиация на 7 ноември 1941 г. с останки от хора на борда. Гибелта на този кораб се смята за една от най-големите трагедии в морето в историята. Според Шойгу това е един от многото епизоди на войната, за който трябва да се разкаже.

„Особено когато сегашното поколение политици, например в Германия, започне да ни поучава и започне да казва как как с нас трябва да се разговаря от позиция на силата“, припомни той неотдавнашното изявление на Крамп-Каренбауер.

“Този случай по-скоро прилича на случка с ученичка от начално училище, която атакува ученици от съвсем друго училище. Освен това ученичка, чиято майка или баща е директор на училище. Тя може да си позволи всичко. Момчета, тъй като ние сме в друго училище, имаме друг директор”, каза Шойгу./БГНЕС, ТАСС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *