Започна строителството на най-зеления жилищен комплекс в София (снимки)

На Димитровден, считан и за професионален празник на всички строители, беше направена първа копка на най-зеления жилищен комплекс както в София, така и в страната.

Морени клуб резиденс е жилищен комплекс, в който едва 13 580 кв. м от всичките 90 910 кв. м на парцела ще бъдат застроени.

Останалите 77 330 кв. м са предвидени за зелени площи, езера, детски площадки и алеи за разходки.

Морени е продукт на нова „теория на обитаването“: съжителство с природата, здравословен начин на живот, активен спорт и почивка, устойчива архитектура, модери и светли жилища, сигурност и спокойствие за децата и семейството.

Комплексът ще бъде без автомобилно движение, тъй като колите са изведени в периферията, както и замърсяващи средата фактори, но за сметка на това ще разполага със зеленина, вода, слънце и отлична панорама към Витоша.

Сградите в Морени клуб резиденс са свободно разположени, ситуирани са изток-запад, не нарушават движението на въздуха и чистотата му, като по този начин ще разполагат с максимално ослънчаване.

Морени е място за здравословен живот. Място за почивка. Разплоложен е в близост до Витоша, където може да се разхождате в гората, да карате ски през зимата и велосипед през лятото.

В комплекса ще има и специално създадена Алея на здравето, която ще е с дължина от 2500 м за ходене, крос и фитнес на открито.

Далеч от сградите ще има игрище за минифутбол и волейбол за най-малките.

За отопление ще се използват чисто енергоносители и системи: природен газ и климатична техника от най-ново поколение.

Предвидени за продажба са апартаменти с 1, 2 и 3 спални, както и луксозни и редови къщи.

Комплексът ще е от затворен тип, с 24-часова охрана, както и цялостна подръжка и управление.

Проектът ще бъде реализиран на два етапа, като се планира първият етап да е въведен в експлоатация след 28 месеца. „Морени“ ще бъде завършен напълно през 2025 година. Планираната инвестиция е за 60 млн. лв.

 

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *