Френската криминална комедия „Кръстницата“ тръгва в разпространение по кината от 27 ноември!

Заглавието откри тазгодишното издание на фестивала и спечели публиката със свеж хумор, социално послание и превъзходна актьорска игра.

КРЪСТНИЦАТА (Франция 2020), Mama Weed (оригинално заглавие: LA DARONNE), 104 мин., криминална комедия, реж. Жан-Пол Саломе. Филмът не се препоръчва за лица под 12 години.

Сценарият е дело на Антоан Саломе и Жан-Пол Саломе и е базиран на едноименния бестселър на Анелор Кер. Романът е в списъка на Ню Йорк Таймс „100 забележителни книги на 2019 г.“ и е удостоен с Европейската награда за криминална проза, както и с Grand Prix de Littérature Policière, най-престижната френска награда за криминална литература. В екранизацията главната роля се изпълнява от иконичната френска актриса Изабел Юпер. Партнират й: Иполит Жирардо, Фарида Учани, Лилиан Ровер, Надя Нгуен и др.

Наполовина полицай, наполовина наркодилър, или 100% Изабел Юпер! Грандамата на френското кино влиза в кожата на фрустрирана преводачка в полицейско управление, която се гмурка в опасните води на наркотрафика.

В центъра на тази забавна и нееднозначна комедия е Пасианс Портофю – преуморена преводачка от френски на арабски, която работи в полицейски отдел за борба с наркотиците. Доходите й са ограничени, а ексцентричната й майка е в болница и изисква съответни грижи. Когато си дава сметка, че познава един от подслушваните наркодилъри, Пасианс решава да го покрие, но този ход я повлича към най-дълбоките води на наркотрафика. Скоро тя ще мобилизира всичките си знания и възможности, за да изгради своя собствена престъпна мрежа, и ще се сдобие с прозвището Mama Weed. („Мама Марихуана“).

Трейлърhttps://www.youtube.com/watch?v=cei9jkP3DrI&feature=emb_logo

От 27 ноември „Кръстницата“ е в програмата на всички арт киносалони в столицата, вкл. Културен център G-8, Дом на киното, кино „Одеон“, кино „Влайкова“, Евро Синема, както и в кино Арена, Сине Гранд Парк Център София, Сине Гранд София Ринг Мол, Варна, Пловдив, Велико Търново и Габрово. Предстоящи прожекции в София ще можете да видите тук.

Филмът се разпространява с подкрепата на програма „Творческа Европа – МЕДИА“ на Европейския съюз.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *