Австралия и Нова Зеландия вече посрещнаха 2021 г.

Островните Нова Зеландия и Австралия вече посрещнаха новата 2021 г. Този път обаче без големи събирания навън заради пандемията. Все пак в пощадената от заразата Нова Зеландия имаше музикални фестивали и пиротехнически спектакли по случай Нова година, за разлика от голяма част от останалия свят, където са в сила ограничения заради пандемията, съобщи ДПА.

В най-големия град Окланд светлинно шоу бе последвано от петминутна заря в полунощ. Нова Зеландия се справя успешно с овладяването на пандемията, страната не бе засегната от втора вълна на инфекции през есента и е регистрирала съвсем малък брой нови случаи през последните месеци. Една от най-големите прояви е тридневен музикален фестивал край град Гизбърн с около 20 000 участници.

 

 

В Сидни, най-големият австралийски град, прочутата новогодишна заря се състоя в залива при почти тотално отсъствие на публика. В северната част на мегаполиса наскоро се появи огнище на зараза с около 150 случая. Бе предложено поне около 5000 души от първата линия в борбата срещу коронавируса да присъстват на зарята, в знак на благодарност, но и това бе зачеркнато.Австралийците проследиха фойерверките си тази година по телевизията в домашна обстановка, като броят на присъстващите не трябва да надвишава 5 души.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *