Адолф Хитлер спечели местни избори в Намибия

Мъж на име Унона Адолф Хитлер спечели местните избори в град Омпунджа в Намибия, предава Sky News.

54-годишният общински съветник се наложи убедително над конкурента си с 85% от подадените гласове.

Унона обаче е категоричен, че засега не планира завладяването на света.

Пред германското издание Bild той коментира, че баща му го е кръстил така без да е наясно кой е нацисткият лидер и каква е била неговата идеология.

Намибия е бивша германска колония, в която немските имена на улици, населени места и хора са често срещани.

„Това беше едно съвсем обикновено име, когато бях дете. Чак когато пораснах, разбрах що за човек е бил Хитлер и че е избил милиони евреи“, разказва Унона.

„Със сигурност, въпреки че съм кръстен на него, нямам никакво намерение да завладявам Ошана* или пък да се стремя към световна доминация“, казва още новоизбраният градоначалник.

На въпрос защо не е избрал да смени името си, той отговаря, че е твърде късно за подобна стъпка, а и използва пълното си име само в официални документи. За своите приятели и симпатизанти той е просто Унона и би искал хората да го наричат така, а не Адолф Хитлер.

Image

RESULTS: Uunona Adolf Hitler of the SWAPO party is the duly elected councilor of the Ompundja Constituency. #NamVotes2020 #NamibiaVotes2020 #EagleFM

 

На местните избори той печели 1 196 гласа срещу едва 213 за опозицията, което му осигурява място в регионалния областен съвет.

Това обаче не е първата му стъпка в политиката. Той от години работи като местен общински съветник и е отявлен активист срещу апартейда.

*Съседният на Омпунджа регион

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *