БЪЛГАРСКИ ПРИКЛЮЧЕНСКИ ФОТОГРАФИ

Специално издание на списание 360°

В средата на декмври 2020 излезе от печат фотоалбум,  лусозно издание,  180 страници с творчеството на 18 български майстори в областта на приключенската фотография. Очакват ви повече от 170 техни фотографии, както и личните им истории и истории зад кадър, разказани от самите тях!

Албумът  “Български приключенски фотографи” е разделен на пет теми, според насочеността на авторите:

Отвъд и отгоре. Оправяме се на вълнуващо фотоприключение с опасни експедиции до най-отдалечените краища на Земята, от Южния до Северния полюс на планетата, в компанията на Владо Донков, Бранислав Бранков, Руслан Вакрилов.

Култ към движението. Скачаме в неизвестното с фотографи, които не се страхуват да са в динамиката на различни аутдор спортове като ски, сноуборд, летене, катерене и всякакви градски предизвикателства – стихията на Тихомир Рачев, Ивайло Дончев, Михаил Новаков, Марин Кафеджийски, Борислав Камилов, Actiongraphers.

Въздух и вода. Затаяваме дъх и поемаме към морските дълбочини и въздушната шир заедно със Стефан Илиев и Михаил Заимов.

Природа в действие. Откриваме нови места и пленителни пейзажи с кадрите на Евгени Динев, Любена Господинова, Владислав Терзийски, Виктор Троянов, Димитър Караниколов.

Бъдеще. Заради непримиримата им упоритост, талант и желание за развитие оставяме място за Климент Трендафилов, чиито астрофотографии ще ви преведат през тайните на Космоса и Иван Тотев, за когото скалистите отвеси и морските вълни са естествено работно място.

Страници: 180
Формат: 240 х 340 мм
Издадено: Декември, 2020
Цена: 29.90 лв.

Линк за лична употреба с умалена версия на цялото издание: 

ЗА СМИСЪЛА ОТ ПЕЧАТНА МЕДИЯ

Днес вървим устремено по пътя на свръхкомуникацията, където за печатната медия остава все по-малко място. Свива се. Изчезва. Старата сила, емоция, вдъхновение на класическите списания сега е в интернет. Вече никой не очкава регулярен хартиен журнал, за да научи новите тенденциии, новини или нещо полезно, защото всичко отдавна е в телефона, а хартиените копия са по-скоро артефакти на отминала епоха. Превръщат се в все по-рядък, ценен и елитарен продукт. Изискванията към печатните продукти стават все по високи, а очакванията са за дълбока лично преживяване и дълъг живот. В противен случай съществуването им е обезмислено.

Следвайки динамиката на времето, създадохме този нов формат като продължение на списанието, за да подчертаем нуждата от книгата в живота ни, в една дигитализирана реалност, в която да си подарим време за себе си е лукс. Защото за нас книгата е нещо специално – като да слушаш музика на грамофонни плочи, да стъпваш бос по земята или да плуваш гол във водата – несравнимо усещане, носещо със себе си огромна емоционална стойност. Игра на въображението, преживяване само за теб, твърде лично, твърде сетивно…

Този албум е първото издание от четвъртата трансформация на списание 360° за последните 12 години. Знаем, че единственто сигурно нещо е постянната необходимост от промяна. Защото оцеляват не най-силните, а най-адаптивните. На това ни учи нашият учител – природата. Следвай духа на времето и не се страхувай да смениш посоката, защото всеки момент е нов.

И така дойде и противоречивата 2020 г., в която за пореден път поемаме в нова посока. Въпреки всички трудности, продължаваме да бъдем любопитни и да отглеждаме в себе си приключенския дух и любовта си към природата. Ще продължаваме да живеем на пълни обороти и да ви разказваме истории, към които да поемете без страх. Надяваме се искрено първата книга от това ново начинание да ви хареса и да продължите да бъдете част от всичко, което правим. Очаквайте следващите ни заглавия от серията – “Приключенците на България”, Приключенски истории, Хората зад приключенията и сцената, Приключенските места на България”, “Българи със световни постижения в екшън спортовете”, както и следващата част на този фотоалбум. Защото имаме да ви разкажем наистина много!

Бъдете вдъхновени!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *