Двуметровият Рамон Ценхойзерн спечели слалома в Алта Бадия

Рамон Ценхойзерн спечели първия слалом за сезона от Световната купа по ски-алпийски дисциплини при мъжете. В изключително оспорвано състезание в италианския курорт Алта Бадия Ценхойзерн даде общо време от 1:45.43 минута. Двуметровият швейцарец беше едва осми през първия манш и десети през втория, но това се оказа напълно достатъчно, за да му донесе четвърта победа в кариерата в състезание валидно за Световната купа.

Втори и трети завършиха австрийците Мануел Фелер и Марко Шварц. Фелер даде второ най-добро време във втория манш и завърши на 0.08 секунди зад Ценхойзерн, докато Шварц остана 0.12 секунди от победителя. Италианецът Алекс Винатцер, който бе водач след първия манш изхвръкна от подиума и остана четвърти. Французинът Виктор Мюфа-Жанде и норвежецът Хенрик Кристоферсен завършиха съответно пети и шести.

Снимка 510773

Източник: GettyImages

Водачът в генералното класиране за Световната купа Алекси Пентюро остана на десето място и със спечелените 24 точки събра общо 400 точки. Втори с 375 е норвежецът Александър Аамод Килде, който е носител на Големия кристален глобус. Тройката допълва швейцарецът Марко Одермат с 340 точки.

В днешното състезание в Алта Бадия участие взе и българинът Алберт Попов, който обаче остана на 32-ро място в първия манш и не успя да се класира за две места.

Утре, вторник на мъжете им предстои участие в още един слалом в Мадонна ди Кампильо (Италия).

Снимка 510772

Автор:

topsport.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *