Десислава Стоянова с отрицателен тест за COVID-19

Взетият вчера в Контиолахти тест за COVID-19 на биатлонистката Десислава Стоянова е отрицателен, съобщиха от Българска федерация по биатлон. На базата на това и предвид, че всички в българския национален отбор са здрави, БФБ ще изпрати писмо до Международния съюз по биатлон (IBU) за преразглеждане на наложените наказания.

Както е известно, Българската федерация по биатлон бе глобена с 5000 евро заради нарушаване на протоколите срещу коронавируса. Десислава Стоянова имаше положителен тест за коронавирус, но въпреки обясненията, че го е изкарала по-рано, тя и Димитър Герджиков бяха карантинирани и изолирани в отделна стая от отбора. Впоследствие при проверка на състоянието им от страна на треньора Александър Касперович, същият е заснет от охранителните камери на хотела, че е без маска, заради което е наложена санкцията.

Днес състезателите пътуват със самолет за Хохфилцен (Австрия). Единствено по настояване на финландските власти Димитър Герджиков замина за австрийския зимен център с микробус на федерацията заедно с част от треньорския щаб. В Хохфилцен до Коледа предстоят последните два кръга за Световната купа за тази година.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *