„Етюд-и-те на София“ – с нова зимна корица

Едва ли има софиянец, който да не познава популярната страница за градска фотография на Иван Шишиев „Етюд-и-те на София“. Пет снимки на ден, 7 дни в седмицата, 365 дни в годината, 5 години – най-доброто от всичко това е подбрано и публикувано във фотоалбум, който излезе през септември със знака на издателство „Кръг“. 

Два месеца по-късно и след огромен интерес на бял свят се появи ново издание на албума, което е със зимна корица – перфектният празничен подарък за многобройните фенове на „Етюд-и-те на София“. Красивото лимитирано издание отново е оформено от Наталия Чайкина.

Текстовете и фотографиите са запазени без промяна, с изключение на малка закачка – добавена е една нова снимка с панорамен изглед на София от покрива на Народния театър „Иван Вазов“. Малцина са онези, които имат възможност да се насладят на гледката на живо, тъй като достъпът до покрива е ограничен.

В 192 страници са събрани множество вдъхновяващи фотографии на столицата и нейните обитатели. Гледки, които виждаме всеки ден, но често подминаваме, без да забележим, или скрити места, в които детайлът е всичко. Някои от тях са придружени с красив текст, но всички провокират у зрителя усещане за гордост и съпричастност. „Етюд-и-те на София“ превръща града от място, в което живееш, в място, което обичаш.

От купола на катедралата „Св. Александър Невски“ до подземията на метрото – за да заснеме своето изкуство, на Иван се налага да посещава опасни и необичайни места, но това единствено превръща снимането в още по-голямо приключение.

Самият той споделя: „Този албум е замислян в продължение на 4 години с идеята да покаже какво е „Етюд-и-те на София“ – своеобразна градска хроника, която обхваща всичко и всички. Сутрини и вечери, залези и изгреви, четири сезона се завъртат в танц, докато София живее от случките, които я променят. И така всеки ден от хилядолетия.“

По-рано тази година проектът отпразнува своя пети рожден ден с почти 200 хил. последователи във фейсбук и над 30 хил. в инстаграм.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *