Започва Международният литературен фестивал за деца и младежи

Коледа е магия. Четенето е магия. Книгите творят чудеса. Повтаряме тези азбучни истини като мантри, като молитви, като заклинания, защото толкова много ни се иска да вярваме, че можем да сътворим сами чудото. Защото искаме децата да не спират да вярват в Дядо Коледа, в чудесата и това, че добрите винаги побеждават накрая. Затова сме готови на всичко, за да подклаждаме тази вяра!

Ето защо ние, организаторите на Международния литературен фестивал за деца и младежи, вече трета година се опитваме да ви срещнем с хората, които творят магията на книгата. Това са неуморните и вдъхновени писатели, преводачи и художници от различни страни и епохи по света. Тази година ще се вихрим в електронното пространство, но книгите си остават при вас, на рафтовете в книжарниците и в подаръчните кутии под елхата само на една ръка и едно желание разстояние, съобщава Цвета Брестничка, програмен директор на фестивала. От 14 до 16 декември ще четем, ще рисуваме, ще дискутираме, ще се вдъхновяваме, ще правим буктрейлъри и ще си спомняме и ще мечтаем заедно.

Ще повдигнем мъничко тежката кадифена завеса, зад която крием тайните, и ще подшушнем част от имената на нашите чудотворци – Вадим Лазаркевич, Валери Петров, Капка Кънева, Борис Стоилов, Невена Ангелова, Мая Дългъчева, Нели Раданова, Мария Донева, Ненко Генов, Александра Георгиева, Мая Бочева, Марко Зимса и още много неуморни и усмихнати магьосници.

Програмата ще се излъчва във фейсбук и ютюб канала ни, където ще има и записи на събитията. И не забравяйте, че книгите са магия за многократна употреба, която води до пристрастяване с добри последици, казват инициаторите на събитието.

Фестивалът е организиран от Асоциация „Българска книга“ с подкрепата на Министерството на културата и Столичната община.

 

Повече информация за участниците и за събитията може да се намери на сайта https://kids.literaryfest.org/,

https://www.facebook.com/SofiaChildrenandYouthLiteraryFest

 

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *