Излиза колекция с видеозапис и двоен аудиоалбум от концерта на Лили Иванова в „Арена Армеец“

В навечерието на най-светлите празници грандамата на българската естрада Лили Иванова предоставя коледен подарък за всички свои почитатели: колекция от видеозапис и двоен аудиоалбум с 18 песни от нейния концерт в „Арена Армеец – София“ на 22 ноември 2012 г., научи ДУМА от Николай Недеков – асистент на певицата. Той припомня, че Лили Иванова е първият български изпълнител, който осъществява самостоятелен концерт в най-голямата зала в страната. Събитието поставя рекорд по брой публика – над 15 000 души, който не е подобрен. Поради огромния интерес е пуснат в продажба и секторът зад сцената, което е прецедент и до днес. Концертът става повод за създаване на специална категория в Годишните музикални награди на БГ радио и получава приза „Концерт на годината“.

Музикален директор и аранжор е Живко Петров, концертмайстор „Grand LI Orchestra“ – Пламена Жекова, мониторен тонрежисьор – Ангел Попов, звук – Антоан Хадад, THC, мултитрак звукозапис и аудио постпродукция – Пламен Пенчев, Sofia Session Studio. Със специалното участие на примабалерината Марта Петкова и актьора Мариус Куркински. Видеозаснемане – студио „Къркеланов“, режисьор – Васил Къркеланов, продуцент – Лили Иванова.

Специален подарък към колекцията е документалният запис на DVD от концерта в зала „Олимпия“ в Париж на 9 януари 2009 г. Комплектът от трите продукта ще бъде предлаган единствено в мрежата на eMAG.bg. Лили Иванова е първият и единствен български изпълнител със самостоятелен концерт и собствен репертоар в историческата парижка зала. Концертът е организиран от Стефан Зашев, режисьор е Васил Къркеланов, продуцент – Лили Иванова. Продуктите ще бъдат в продажба от 7 декември в мрежата на eMAG.bg, книжарници „Сиела“, Ozone.bg и онлайн в Spotify & iTunes.

 

 

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *