Ректорът на ВУЗФ към випуск 2020: Има 2 грешки, които може да направите по пътя към истината – да не започнете да я търсите и да не стигнете до края

ВУЗФ изпрати днес випуск 2020 със специална виртуална церемония по дипломиране

В специален формат, с много празнично настроение и въпреки ограниченията заради COVID-19, Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) изпрати тържествено випуск 2020. В унисон с мерките бизнес университетът организира виртуална церемония по повод дипломирането им.

Ректорът доц. д-р Григорий Вазов отправи тържествено обръщение към дипломантите в присъствието на академичното ръководство на ВУЗФ.

„Днес изпращаме випуск 2020 г. на Висшето училище по застраховане и финанси в безпрецедентна обстановка, без пищна церемония по връчване на дипломите и от дистанция. В този емоционален момент искам най-тържествено да поздравя всички дипломанти на ВУЗФ от випуск 2020 г. Вярвам, че ще запомните следването си във ВУЗФ с началото на Вашия професионален път, което поставихме заедно“, обърна се ректорът към дипломантите.

И допълни: „Вярвам, че отвъд обикновените знания, сме Ви предали способността да мислите извън стереотипите, да бъдете смели да защитавате идеите си и да следвате мечтите си.

Това, което ние знаем е, че студентът не е съд, който трябва да бъде запълнен, а факел, който трябва да бъде запален. Много ми се иска да сме успели. Но повече от всичко друго, вярвам във Вас и във Вашия потенциал. И има само две непростими грешки, които може да направите по пътя към истината: да не започнете да я търсите и да не стигнете до края. Защото има три истини: моята истина, твоята истина и истината“.

В речта си доц. д-р Вазов цитира не кой да е, а Махатма Ганди, и се обърна към студентите с безценен съвет: „Запазете мислите си позитивни, защото те формират думи, които се превръщат в поведение, след това в навик и накрая в ценности, които оформят вашата съдба“.

В унисон с традицията на университета ректорът на ВУЗФ обяви и големите отличници в бакалавърската и магистърската степен на випуск 2020 на бизнес университета – Живко Миланов Динев, бакалавър, завършил специалност „Финансов мениджмънт и маркетинг“, и Миниш Зекри Логинова – магистър в специалност „Дигитален маркетинг и онлайн анализ“, която беше отличена с приза „Светлината на ВУЗФ“.

Доц. д-р Григорий Вазов завърши обръщението си към випуск 2020 със специално пожелание: „PER ASPERA AD ASTRA е девизът на нашия университет. От трудностите към звездите. Пожелавам Ви да достигнете звездите“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *