Италианка спря победната серия на Влъхова в алпийските ски

талианката Марта Басино спечели втора победа през сезона в Световната купа по ски алпийски дисциплини, триумфирайки в първия гигантски слалом в Куршевел, Франция. Тя прекъсна серията от три поредни успеха на Петра Влъхова.Словачката беше взела предходните три старта (два в Леви и един в Лех). Басино спечели втори гигантски слалом след този на старта на сезона в Зьолден.За Басино това е трета победа в Световната купа и общо 13-и подиум в кариерата. Зад 24-годишната италианка се нареди Сара Хектор от Швеция, изостанала на 46 стотни. Влъхова завърши трета на 0.59 сек зад Басино. Четвърта остана Микаела Шифрин, на близо две секунди.

Влъхова е неизменно на подиума във всеки от петте старта дотук през сезона. Скиорката от Словакия е начело за Големия кристален глобус с 420 точки пред Басино с 281 и Мишел Гизин с 207. В дисциплината гигантски слалом води Басино с 200 точки, а втора е Федерика Бриньоне със 125.

Мауро Кавизел.

© Reuters

Мауро Кавизел.При мъжете се проведе Супер-г във Вал д’Изер, в който победител стана Мауро Кавизел. Швейцарецът взе първата си победа в Световната купа, като изпревари с едва 10 стотни Адриан Смисет Сейерстед от Норвегия. Трети завърши австриецът Кристиан Валднер.

След пет проведени старта при мъжете за Големия кристален глобус води Алекси Пинтюро с 276 точки, а само на 16 зад него е Марко Одермат.

 

 

 

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *