Концертът на Андреа Бочели „Believe in Christmas“ ще бъде излъчен на живо

След като пренаписа формулата за лайвстрийм рекорд с историческия си концерт „Музика за надежда“, през настоящия празничен сезон Андреа Бочели се завръща с новия си албум „Believe“ („Анимато мюзик/Universal Music Group“) и зрелищно събитие на живо от спиращата дъха оперна зала Театро Реджо ди Парма на 12 декември, научи ДУМА от Валентина Дончева. Единственото по рода си, заснето от няколко гледни точки, празнично събитие ще включва вълнуващи изпълнения на прочутия тенор, който ще получи подкрепа от други музиканти и специални звездни гости. Концертът ще бъде излъчван на живо в цял свят в различни часови зони. За спектакъла Бочели се доверява на творческия директор Франко Драгоне, с който тенорът подготвя магическа програма за начало на празничния сезон.

У нас концертът „Believe in Christmas“ ще бъде излъчен на живо на 12 декември в 22 ч. Събитието може да бъде гледано единствено след закупен билет и няма да бъде налично на запис след края му. Билетите може да се купят на https://shops.ticketmasterpartners.com/.

Съпродуценти на „Believe“ са Стивън Меркурио и Хайдн Бендал. Албумът е забележителна колекция от песни, които са поддържали и вдъхновявали Бочели през годините. В него са включени и дуети с Алисън Краус и Сесилия Бартоли – две изпълнителки, чиито неповторими гласове са слушани и обичани навсякъде по света; неиздавано произведение от късния период на легендарния италиански композитор Енио Мориконе, както и „Gratia Plena“ – финалната песен от новия високооценен от критиците филм „Fatima“. Специално за албума Бочели композира и свои лични интерперетации на великите класики „Ave Maria“ и „Padre Nostro“. Албумът е наличен на CD и винил в онлайн магазина MusicMall.bg.

В исторически момент, когато светът беше притихнал, Бочели счупи няколко рекорда в музикалната история с емоционалния си солов концерт „Музика за надежда“, който се състоя на католическия Великден в абсолютно празната катедрала „Дуомо“ в Милано. Изключителният концерт е гледан на живо от милиони зрители и обединява света във време, когато много хора са разделени и изолирани вкъщи. В първите 24 часа събитието е гледано от над 28 млн. души и подобри рекорда за живо излъчване с най-голяма аудитория в историята на ютюб.

Сега Бочели се завръща на сцената с вдъхновяващ концерт с послание за любов, спасение и надежда във време, когато светът се нуждае най-много от това.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *