Ледецка хвърли нова бомба в СК по ски алпийски дисциплини

Чехкинята Естер Ледецка, записа изненадваща победа в супер гигантски слалом валиден за Световната купа по ски алпийски дисциплини, който се проведе във Вал д‘Изер, Франция.

За изненадващата олимпийска шампионка в дисциплината от 2018 година, това е едва втора победа в СК и първа такава в супер гигантския слалом. Предишната бе в първото спускане в Лейк Луис, Канада през декември 2019 година.

Четирикратната носителка на кристалния глобус в паралелните дисциплини в СК по сноуборд, направи поредното си фамозно спускане и премина коварното френско трасе за 1:24.64, с което завърши на само 0.03 пред победителката от петъчното спускане във Вал д‘Изер – Корин Зутер (Швейцария). Трета в днешния ден остана носителката на големия кристален глобус за миналия сезон Федерика Бриньоне (Италия), която завърши на 0.35 от първото място.

За Бриньоне, днешният старт бе изключително важен, тъй като след тежкото си падане в петъчния старт тя пропусна вчерашното второ спускане заради натъртвания, но показа своята класа и записа най-доброто представяне за Скуадрата днес.

Тъй като това е първият старт в дисциплината супер гигантски слалом за сезон, челото в класирането за малки глобус отговаря на това от днешното състезание. В битката за големия глобус водач продължава да е Петра Влъхов (Словакия), която днес завърши на шеста позиция и добави нови 40 точки към своя актив. По този начин той набъбна на 465 и осигури преднина от 138 пред Мишел Гизин (Швейцария), докато трета с 323 пункта е Марта Басино (Италия).

Следващият старт валиден за Световната купа при дамите ще е дисциплината гигантски слалом в Земеринг, Австрия на 28 декември от 11:00 часа българско време.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *