Мишел Гизин сложи край на хегемонията на Шифрин и Влъхова с победа в Земеринг

Швейцарската скиорка Мишел Гизин спечели първа победа от състезание за Световната купа. Тя триумфира в нощния слалом, проведен в Земеринг (Австрия).

Гизин изоставаше само на две стотни от лидерката Микаела Шифрин след първото спускане. Тя беше много точна и във втория манш и отново записа второ време, което беше достатъчно за крайния успех, постигнат за 1:42.05 минута.

Втора стана австрийката Катарина Линдсбергер с изоставане само от 11 стотни. Линдсбергер беше трета, но направи страхотен втори манш. Тя вдигна много стандарта със своите 50.75 секунди. Все пак Гизин издържа на напрежението и беше много бърза във финалните метри.

Микаела Шифрин имаше минимален аванс след първото спускане. Тя беше серизоно притисната от добрите спускания на Линдсбергер и Гизин и сбърка в началото. това се оказа фатално и всичките ѝ опити за корекция се оказаха неуспешни. В крайна сметка Шофрин завърши трета с изоставане от 57 стотни.

Лидерката в генералното класиране Петра Влъхова (Словакия) изоставаше с много и трябваше да се задоволи с четвъртото място.

Снимка 511605

Източник: GettyImages

След това състезание авансът на Влъхова на върха беше с малко намален. Тя има 515 точки, а втората Гизин е с 427 точки. Следват Шифрин с 335 точки и италинаките Марта Басино и Федерика Бриньоне с 323 точки. Днес Бриньоне финишира 16-а.

Само за дисциплината слалом Влъхова води с 250 точки, следвана от Гизин с 225 точки, Линдсбергер с 200 точки, а Шифрин е едва четвърта със 185 точки.

Автор:

Тодор Кръстев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *