Може ли любовта към обработката на дърво да се превърне в бизнес?

Желанието и потребността от дърворезбата обикновено идват от само себе си. Повечето хора, които искат да се докоснат до това да работиш с ръце, да създаваш нещо, са хора, които се занимават по-скоро с компютри. Изглежда в някакъв момент на човек му се иска да се докосне и до природата по даден начин. Това мнение изрази в Bloomberg TV Bulgaria Интервю скулпторът Даниел Мирчев-Дъната, създател на галерия „Червената точка“.

“Ученето на дърводелството като занаят не изисква много време, каза той и презположи, че в рамките на половин година човек може да разучи материала и да разбере как се работи с инструментите. – Оттам насетне идва битката с измислянето на подходяща идея какво да се направи.”

Мирчев заяви, че затварянето през пролетта заради пандемията е спряло доста проекти и поръчки в дърводелството и на галериите, особено когато имаш амбиция да бъдеш посредник между изкуството и дизайна.

“Галериите вече доста добре работят онлайн, имат продажби, така че сега ситуацията не е толкова тежка”, обясни как коронавирусната пандемия се отрази на бизнеса с изкуство скулптурът.

Даниел Мирчев-Дъната отбеляза, че използва социални мрежи и има собствен сайт, благодарение на които достига до аудиторията. Той е категоричен, че подобни инструменти са абсолютно задължителни в днешния свят.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Петя Стоянова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *