Музикалният театър изпраща 2020 г. с „Прилепът“

Часове преди настъпването на 2021 година, на 31 декември от 17 ч. Музикалният театър кани публиката на „Прилепът“ от Щраус. След огромния успех миналата година и възторга на публиката, артистите на НМТ „Стефан Македонски“ ще играят отново в последния ден на годината най-популярната оперета на Краля на валса, която традиционно по цял свят се представя в навечерието на Нова година, научи ДУМА от София Стойчева, пиар на Музикалния театър.

За зрителите ще има много изненади, томбола по време на спектакъла и празнично настроение, което ще се лее като пенливо шампанско. Публиката ще се почувства като специален гост на бала на ексцентричния Принц Орловски, където се заплита комичният сюжет на оперетата и звучи прочутата „Наздравица“ на Щраус – „Шампанското е божи дар…“. С този популярен рефрен артистите ще вдигнат наздравица на сцената, а публиката ще бъде поздравена с шампанско в антракта.

Постановката на Музикалния театър е класическа трактовка на оперетата, но с много закачливи препратки към съвременността. Сюжетът е изпъстрен с комични обрати, които подлагат на изпитание брака и съпружеската вярност на главните герои. Така, без да подозира, че е в действие планът „Отмъщението на Прилепа“, Айзенщайн ухажва собствената си съпруга Розалинда, прикрита с маска, на бала на Принц Орловски. Забавният сюжет, изключителните изпълнения на артистите, шеметните танци, пищните костюми и декори, съчетани с виталната музика на Щраус, ще превърнат вечерта в истински празник, обещават от Музикалния театър.

Режисьорка на спектакъла е Марияна Арсенова, диригент-постановчик – Юли Дамянов, сценографи – Иван Савов и Слава Савова, художничка на костюмите – Яна Дворецка, хореографка – Йоанна Стоянова. На 31 декември участват артистите Владимир Грудков, Олга Динова, Христо Сарафов, Денко Проданов, Стефан Петков, Добромир Момеков, Тодор Велков, Исидора Молес, Илона Иванова, Георги-Маноел Димитров, Александър Василев, Мадлен Цанков, Николай Димов, Георги Ханджиев, Лъчезар Лазаров, Алексей Римша, хор, балет и оркестър на Музикалния театър.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *