Най-търсените подаръци не са в магазините, а вътре в нас

Преди да се хвърлим в коледен пазар и надпревара с времето, социалната дистанция и ограничителните мерки, нека спрем за миг. Вдишай. Нека да помислим заедно. Кои са наистина важните неща? 

Обич

Нека да си подарим обич и мили думи; благодарност, че можем да бъдем заедно и пожелания, това да продължи дълго.

Обичай ме силно, моля те, любов, защото сам в този свят на споделеност се живее трудно.

Споделеност

Коледните празници са толкова светли, толкова ценни и любими на всички ни, именно защото са споделени с най-близките ни. Най-ценният подарък е времето, прекарано заедно край коледната трапеза; заедно с бляскави очи, приказни истории и много смях, с коледни или неколедни песни; със семейство.

Усмивка

Седейки на дистанция, очите ми се пълнят, когато връщам лентата назад и виждам десетина различни усмивки.
Усмивки, които никога не забравям; които винаги ще търся; усмивки, които добавят смисъл в живота ми; такива, които ме усмихват; усмивки, които искам да събуждам, да откривам, да не губя.

Топлина

Топъл чай от шипки. Ошав. Мляко с какао. Кафе. Греяно вино.

Подари ми топлина, любов, за да стоплим душите си, за да не замръзнем. Защото идва зима.

Щастие

Когато блясъкът на щастлието озарява очите ни, ние ставаме някак по-красиви. Много скъп подарък е да видиш щастието на близките си, те да видят твоето и то да бъде споделено.

Здраве не можем да си подарим, а, ах, как искам. Да дам мъничко, когато има нужда, просто ей така, за да помогна. Малко, но от сърце. Да бъдем здрави е най-ценният подарък за нашите близки, а когато те са здрави – ние ще бъдем щастливи.

Нека се пазим, за да носим още обич, споделеност, усмивки, топлина и щастие. Най-търсеният подарък, който го няма в магазин, а само вътре в нас.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *