Перничанин спретна градиозна кражба от завода на „Фолксваген“ в Германия

Българин открадна 8 чисто нови автомобила от завода на „Фолксваген“. Цената на колите се изчислява на 345 000 евро. Мартин Петров натоварил чисто новите автомобили на влекач под носа на служители в завода и потеглил към България. У нас той си извадил фалшиви документи, с които успял да узакони колите в Пътна полиция в София.

Това става ясно от обвиненията срещу него, цитирани в съдебни определения, пише bg-voice.com. Невижданата кражба е осъществена на 9 октомври 2018 г. 32-годишният българин натоварил колите от паркинг за предоставяне на превозни средства.

Влекачът, на който ги качил, бил с български регистрационен номер. Имало и ремарке с германски номер, описват случая немските съдебни власти. Те обвиняват Мартин Петров в търговия с противозаконно отнети превозни средства.

За това престъпление в Германия го грозят до 5 години затвор. След като събират достатъчно доказателства, немците издават европейска заповед за арест (ЕЗА). Документите стигат до Окръжната прокуратура в Перник, която настоява пред Пернишкия окръжен съд за изпълнение на изпратената заповед за арест. Магистратите изискват допълнителна информация за това, какви са уликите срещу българина.

Съдебните органи в Германия споделят козовете на обвинението. Това са записи от камери, заснели българина, снимков материал как Петров напуска границата с камиона, както и справка, че именно той шофира превозното средство, на което са натоварени колите. Самият обвиняем оспорва искането за предаването му и моли да не бъде екстрадиран в Германия. Освен това Мартин Петров твърди, че на въпросната дата нито е бил във Волфсбург, нито в региона.

Според магистратите това е въпрос по същество в бъдещия процес. Адвокатът открива и интересно несъответствие. В обвинението е посочено, че Петров е откраднал колите на 9 октомври 2018 г. с ремарке с краден немски номер, който е изчезнал дни по-късно – на 15 октомври. Съдиите не се впечатляват от разкритието и допускат екстрадицията на Петров. До фактическото му предаване му определят домашен арест.

От

Български новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *