Сензацията от Зьолден: Чакам да видя най-накрая Банско

АЛПИЙСКИ СКИ СВЕТОВНА КУПА БАНСКО 2021. “Чакам с нетърпение да дойда този сезон в Банско. Дано всичко е нормално и състезанията продължат. Най-важното е да няма и контузии.

За България съм чувал само хубави неща от съотборниците си, най-вече от Хенрик Кристоферсен. Той е карал доста у вас и много му харесва”, заяви 20-годишният Лукас Братен, който предизвика сензация в първия старт от сезона в алпийските ски, като спечели гигантския слалом в Зьолден.

“Победата ми наистина е изненада най-вече за мен. Моите амбиции са в слалома.

и с нетърпение очаквам да се видим отново”, допълни Братен. Той не изключи да остане и за световното първенство за младежи, което е веднага след двата гигантски слалома за световната купа в Банско през февруари.

“Банско много ми хареса. Сега съм амбициран да направя още по-добро класиране там. Два гигантски слалома са идеални. Дано обаче има публика, защото сега положението е доста странно”, каза 23-годишният швейцарец Марко Одермат, който бе втори в Зьолден. Миналата година той завърши осми на гигантския слалом в България и бе 21-и в алпийската комбинация, която този сезон няма да се кара.

“Много трудна писта, която не ми носи много успех. Но този сезон започва добре, нека видим как ще завърши. До февруари има доста време. Натрупах вече доста контузии, дано положението се задържи така”, коментира третият в Зьолден Джино Кавицел. Швейцарецът е на 28 години. През 2019 г. той бе 23-и в гигантския слалом и 15-и в комбинацията в Банско.

Положението е наистина странно, но се надявам, че има страни, където публиката се допуска до стартовете. Много от мерките са прекалени, но в крайна сметка не може да се допусне да пламнем всички. Трябва да се спазва дистанция, каза още Кавицел.

Георги Банов
вестник „24 Часа“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *