Тръмп плаши САЩ с идването на „комунизъм“

Демократите изопачиха резултатите от изборите за президент и искат да въведат комунистическа форма на управление, заяви през уикенда пред привърженици в щата Джорджия действащият президент на САЩ Доналд Тръмп.

Той повтори за пореден път, че печели изборите за президент и добави, че „покорно би се признат за победен“, „ако е бил победен“, предава ТАСС. Тръмп подчерта, че не бива да се признава поражение ако демократите „крадат, лъжат и се занимават с фалшификации“. По неговите думи във всички щати били подадени „стотици хиляди незаконни гласове“, които се появявали от „окачени тавани и кожени чували“.

От края на изборите, които по все общо мнение Тръмп загуби срещу кандидата на Демократическата партия Джо Байдън, републиканецът твърди, че победата му е била открадната, защото противниците му са се възползвали от масовото гласуване по пощата, за да напечатат и разпратят десетки милиони бюлетини до неизвестни получатели, без гаранция за защита на вота, което уж довело да фалшификации в невиждани досега в САЩ мащаби.

Тръмп призова избирателите си в Джорджия да гласуват за републиканските кандидати за сенатори на втория тур от изборите за горната камара на Конгреса, които ще се проведат на 5 януари. Тези избори ще решат, коя от двете партии ще получи контрол върху Сената. Действащият президент не пропусна да обвини опонентите си от Демократическата партия, че планират да мошеничат и на тези избори, съобщава РИА „Новости“.

В Джорджия ще се реши дали децата на сегашните избиратели ще „живеят при социализъм или в свободна страна“, каза още Тръмп като визираше изборите през януари.

Президентът направи заявка и за участие във вота за държавен глава на САЩ след четири години. „През 2024 г. – макар, че се надявам да не ми се наложи да бъда кандидат, ние ще спечелим Белия дом, цитират агенциите Тръмп.

Той категорично се обяви против връщането на САЩ в Парижкото споразумение по климата, каквито намерения има Джо Байдън. Според Тръмп така САЩ ще платят трилиони долари, докато Русия и Китай имали преимущество по различни причини.

 

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *