Червено вино срещу COVID 19

Антиоксидант в червеното вино може да намали тежестта на синдрома на остър респираторен дистрес (ARDS), обявиха учени от университета Laval в Канада. Това е един от основните симптоми, съпътстващи заболяването, причинено от новия коронавирус.

ARDS е дихателна недостатъчност, причинена от широко възпаление в белите дробове, което допринася за задух, учестено дишане и синкаво обезцветяване на кожата. Според канадски учени високото съдържание на специален ензим ACE2 в организма може да намали тежестта на синдрома на дихателен дистрес. За да се увеличи концентрацията на това вещество, е необходимо да се пие червено вино, тъй като именно то съдържа тресвератрол, който влияе върху количеството на ензима ACE2.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *