Червено вино срещу COVID 19

Антиоксидант в червеното вино може да намали тежестта на синдрома на остър респираторен дистрес (ARDS), обявиха учени от университета Laval в Канада. Това е един от основните симптоми, съпътстващи заболяването, причинено от новия коронавирус.

ARDS е дихателна недостатъчност, причинена от широко възпаление в белите дробове, което допринася за задух, учестено дишане и синкаво обезцветяване на кожата. Според канадски учени високото съдържание на специален ензим ACE2 в организма може да намали тежестта на синдрома на дихателен дистрес. За да се увеличи концентрацията на това вещество, е необходимо да се пие червено вино, тъй като именно то съдържа тресвератрол, който влияе върху количеството на ензима ACE2.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.