Швейцария няма да затваря ски курортите

Швейцария няма да се подчини на чуждестранния натиск за затваряне на ски курортите през ваканциите в края на годината, както направиха някои съседни държави, заяви в здравният министър Ален Берсет, като в същото време предупреди, че нивата на заразяване в страната остават „много тревожни“.

Правителството трябва да обсъди в петък подхода си за борба с пандемията, който поддържа страната относително отворена и разчита на обществеността да спазва хигиенни мерки, предназначени да забавят разпространението на COVID-19.

Съседите Франция, Италия и Германия закриват зимните спортове по време на празниците. Австрия ще позволи на курортите да се отворят отново за Коледа.

„Швейцария не реагира на натиск от други страни“, каза Берсет пред журналисти.

Така обаче общественото мнение може да се обърне срещу Швейцария, ако хората го възприемат като печалба от благоразумието на другите.

„Няма натиск върху нас, но може да има трудности за репутацията на Швейцария, ако има внезапни огнища в цяла Европа и други биха казали, че това идва от Швейцария“, призна той.

Швейцарските здравни власти са докладвали за повече от 340 000 инфекции и 4747 смъртни случая от началото на пандемията.

 standartnews.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *