В Габровския театър очакват Дядо Коледа на коледен бал

Няма невъзможни неща за Дядо Коледа! Белобрадият старец изненадващо и предпразнично ще посети Габровския драматичен театър на 19 декември 2020 г. от 11.00 часа! В този час ще започне детският спектакъл „Коледният бал на Принцесата, която не искаше да играе“ по пиесата на Астрид Линдгрен. След края на представлението Дядо Коледа ще раздаде подаръци на всички добри деца, защото няма такива, които да не са били добри през 2020 г.! От достоверни източници, запазили магична анонимност, но близки до обкръжението на Дядо Коледа, стана ясно, че той ще се появи на сцената в театъра.

 

Постановката под режисурата на Невена Митева ще ни пренесе в света на малката Лизе-Лота, която е истинска кралска принцеса, но няма с кого да играе. Тъгата и самотата изцяло са превзели душата на Лизе-Лоте, която вече не се радва дори и на коледните празници. Всичко около нея е сиво и скучно, заобиколена е само от възрастни, докато един ден бледата и болнава принцесата среща момиченцето Мая. Двете бързо се сприятеляват, подхващат весела игра за празника и скоро принцесата връща своя жизнерадостен облик, защото лекът за всяка душа е доброто приятелство!

 

Участват актьорите от габровската трупа Надежда Петкова, Магдалена Славчева, Адриана Димова и Димо Димов. Драматизацията е на Елза Лалева, а автор на музиката е Цветомир Цанков.

 

Преди това родителите трябва да се обадят на тел. 0896 745 100, за да дадат насоки на Дядо Коледа какви подаръци заслужава тяхното дете според неведимия списък с добри дела през годината. Той се пази на тайно място от северните елени в най-северната част на най-северната страна Лапландия.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *