Онлайн събития със Салман Рушди, Ешкол Нево, Селя Ахава и Георги Тенев

За нас е изключителна привилегия да ви поканим на предстоящите онлайн срещи с няколко забележителни писатели, чиито произведения са част от портфолиото на издателство „Колибри“. Събитията ще се проведат в рамките на осмото, дигитално издание на Софийския международен литературен фестивал! Повече за фестивала: https://www.literaryfest.org

Салман Рушди е словесен художник със забележителна ерудиция – една от големите знаменитости в областта на литературата и критиката, чийто неуморен труд върху и извън белия лист громи фундаментализма и ужасите на несправедливостта и преследването. Носител на множество награди, Рушди е автор на 12 романа, сборници с разкази и есета, детски книги и документални филми. Последният му роман носи заглавие „Кишот“ (Quichotte) и се очаква у нас в началото на 2021 г. Онлайн срещата с прочутия британски писател от индийски произход ще се състои на 10 декември от 20:00 часа. В ролята на модератор влиза Димитър Кенаров.

Финландската писателка Селя Ахава е завършила драматургия и е писала сценарии за радиото и телевизията, както и за филмови проекти. Дебютният й роман излиза през 2010 г. и веднага бива забелязан от литературните среди, а втората й творба в този жанр, „Неща, които падат от небето“, получава наградата за литература на ЕС и е номинирана за престижния приз „Финландия“. Третата й книга, възхвалявана и от критиката, и от публиката, е автобиографичен роман и носи заглавие „Преди да изчезне мъжът ми“. Онлайн срещата със Селя Ахава ще се състои на 12 декември от 14:00 часа. Модератор:  Кремена Димитрова.

Георги Тенев е изтъкнат писател и драматург, носител на много отличия. Най-новият му роман носи заглавие „Резиденцията“ и няма как да ви остави безразлични. По думите на Елена Алексиева, Тенев разказва стремително, дълбоко и вдъхновено – с майсторството на писател, който знае как. И с вярата на човек, който има какво да каже и не се бои да го изрече така, че не просто да бъде чуто, а да отекне. Онлайн срещата с писателя ще се състои на 12 декември от 21:30 часа. Модератор: Иван Юруков. Със специалното участие на Елена Телбис и Христо Петков.

Ешкол Нево, един от най-популярните съвременни израелски автори, е роден в Йерусалим през 1971 г. и прекарва детството си в Израел и Детройт. Неговите романи са бестселъри в Израел и са публикувани на много езици. „Три етажа“ (2015) е избрана от читателите в Тел Авив за най-добра книга на 2015-а година, печели израелската награда Platinum и награда Wizo във Франция, превръща се в абсолютен хит в Италия и е определена като „хипнотичен роман“ от Ню Йорк ТаймсОнлайн срещата с Ешкол Нево ще се състои на 13 декември от 13:00 часа. В ролята на модератор влиза Антония Апостолова.

Събитията можете да проследите на страниците на Софийския международен литературен фестивал и Colibri Books. Очакваме ви!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *