Протестът на затворения бизнес: Искаме да работим, не подаяния!

Еднакви мерки за всички! За това се обявиха представители на затворените бизнеси в Пловдив, които се събраха на протест на пл. „Стефан Стамболов“.

Около 60 души изразиха недоволството си от това, че са жертви на локдаун и противоепидемичните мерки в страната, пише „Марица“. Според тях има двоен аршин при прилагането на забраните, тъй като хипермаркетите продължават да са с широко отворени врати с дълги опашки от клиенти.

Сред недоволните има ресторантьори, сервитьори, собственици на малки магазинчета и търговски щандове.

Протестиращите развяха трибагреник и плакат с надпис „Отворете търговските центрове“.

„Искаме да работим. Не искаме помощи, които дори не знаем кога ще получим!“, възмущават се те.

„Отворете търговските центрове като противоепидемични мярка – да разредим опашките пред“ Джъмбо“ и “ Кауфланд“. На при нас минават толкова клиенти, колкото през тези магазини за един час“, каза пловдивчанинът Димитър, който бе част от протеста.

„По никакъв начин не успяхме да наваксаме загубите и поне частично да възстановим нормалната дейност. При първия локдаун изхвърлих 20 % хранителни продукти“, жалва се собственичка на магазинче в търговски център.

Много щандове и помещения в търговските центрове вече са изпразнени, разказват още потърпевшите от мерките срещу пандемията.

„Съсипаха ни. Особено сега за празниците. Обрекоха ни на фалит!“, коментираха още засегнатите.

След като се събраха до Коледното дърво в центъра на Пловдив и протестираха половин час, недоволните се събраха пред сградата на Общината. Там викаха „Всеки ден ще е така, до отварянето! „.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *