Швейцарец триумфира в Санта Катерина

Швейцарецът Марко Одермат спечели гигантския слалом от Световната купа по ски алпийски дисциплини за мъже в италианския зимен център Санта Катерина Валфурва.

Одермат завърши с общо време от 2:08.42 минути и записа втора победа в кариерата си и първа в тази дисциплина. Той беше най-бърз в първия манш, даде пето време във втория, но успя да запази преднината си.

„Не мога да опиша какво чувствам. Бях под голямо напрежение във втория манш, но сега съм много горд. Знаех, че за да спечеля трябва да дам всичко от себе си“, каза победителят след финала.

Одермат е първият швейцарец, който печели гигантски слалом за Световната купа за последните девет години. За него това е втори успех след този в супергигантския слалом в Бийвър Крийк,през декември 2019 година.
Втори на 73 стотни завърши американецът Томи Форд, а трети на 75 стотни се нареди хърватинът Филип Зубчич.

Това състезание трябваше да се проведе вчера, но беше отложено с 24 часа заради обилен снеговалеж.

В класирането за Световната купа след първите четири старта за сезона Пентюро и Одермат делят първото място с по 240 точки. Трети е Зубчич с 208 точки, следван от Хенрик Кристоферсен (Норвегия) със 156 точки.

В подреждането за малкия кристален глобус в гигантския слалом първи е Одермат с 240 точки, пред Зубчич със 182 и Лоик Меяр със 145 точки.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google PlayApp Store и AppGallery.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *