Актрисата Мира Котева чете детски приказки в подкрепа на кампанията „Стипендията“

Мира Котева ще радва малки и пораснали деца с най-любимите и вълшебни разкази от близо и далеч в специално създадения проект „Приказки с Мира“. Актрисата ще чете детски приказки в подкрепа на кампанията „Стипендията“ на фондация „Подарете книга“, която събира средства за стимулиране на развитието на образованието на деца, настанени в социални институции, научи ДУМА от Елена Бързакова, пиар експерт.

В продължение на четири седмици – всяка сряда, петък и неделя, актрисата ще интригува зрители с любими истории за приключения, хитри герои и битки със страховити змейове и лами. Видеоклиповете ще могат да се гледат със свободен достъп на адрес https://bit.ly/PrikazkiSMira, където вече е налична и първата приказка от поредицата – „Тримата братя и златната ябълка“.

„Коледните празници наближават и с идването на студените дни имаме все повече и повече нужда от топлина вътре в нас. А какво е топлината, ако не искрена обич, споделена с най-близките? Но всички сме различни и някои семейства се сформират чрез приятелствата, които откриваме. Такива са и тези между децата в социалните институции и техните ментори, които ги мотивират да вървят напред и, дарявайки ги с време и любов, да се стремят към едно по-добро бъдеще. Затова тази година избрах да подкрепя благотворителната кампания „Стипендията“ на фондация „Подарете книга“, която дарява време и ресурси на деца в социални институции и показва на всички ни, че ние сме едно голямо семейство и заедно можем да градим едно по-добро бъдеще, изпълнено с доброта и любов“, не крие вълнението си Мира.

Сред заглавията, които ще можем да чуем в поредицата „Приказки с Мира“, са „Тримата братя и златната ябълка“, „Марко, Мирко, дяволът и сеньора Де Маджистрис“, „Вълкът и седемте козлета“, „Жабокът цар“, „Хитър Петър и змеят“, „Лисицата и таралежът“, „Три мъдри съвета“, „Венчето и Пънчо“, „Кой каквото прави, на себе си го прави“, „Милост“, „Топлата ръкавичка“, „Самотната елхица“, „Неволята“.

„Винаги съм била почитател на приказките. Те са вълшебни земи, които ни повеждат на най-смелите ни приключения! А когато помагат на деца в нужда, се превръщат в истински герои. Надявам се да харесате приказките! Харесвайте, споделяйте и ако имате възможност – дарете“, призовава актрисата.

Желаещите да подкрепят инициативата могат да го направят на адрес https://bit.ly/PodareteKniga до 30.12.2020 г. Чрез програмата всяко от децата, настанени в институции, ще има възможност да си постави цел от предварително даден списък с идеи: например да научи таблицата за умножение и деление или да достигне ниво A1 по английски. А след това, с онлайн подкрепата на своя ментор, да работи за постигането й. Всяко дете, което изпълни целта си в срок, получава награда – стипендия от 100 лв. Ако желае, после може да участва отново с друга цел. За да протичат гладко онлайн заниманията, от фондация „Подарете книга“ ще подпомогнат домовете с техника и ще подготвят децата и служителите в тях как да работят с нея. Ще организират и посещения на място в институциите с ограничен брой доброволци и социални работници. Чрез тях ще могат да откриват децата, на които изолацията се отразява най-тежко, да им оказват психологическа подкрепа и да ги въвличат в програмата. Целевата сума за реализиране на „Стипендията“ е 10 000 лв.

„Приказки с Мира“ се осъществява и с подкрепата на издателствата „Сиела“, „Deja Book“, „Хермес“, „Книгомания“. Първата приказка в поредицата „Приказки с Мира“ е част от сборника с истории „Български народни приказки“ на ИК „Хермес“.

Мира Котева е актриса, носителка на престижната награда „Най-добра актриса“ на фестивала за късометражно кино „Virgin Spring“ в Колката, Индия (2018 г.) и номинация за най-добра изгряваща звезда на фестивала за късометражно кино в „Seoul Webfest“, Сеул, Южна Корея (2020 г.), за участието си в психологическия трилър „Имало едно време на Хелоуин“/“Once Upon A Time On All Hallows’ Eve“. Завършила е Националната хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“ в родния си град Благоевград, актьорско майсторство за пред камера в Киноцентъра „Ню Бояна“ в София и „Театър и пърформанс“ в университета на Хъл, Северна Англия.

За Мира творчеството и изкуството са необятни и намира магията във всичко, с което се захване. Играе в театрални постановки, късометражно кино, снима се в реклами, пише статии за изкуството. Младата актриса обича да експериментира с таланта си и се стреми да се развива в различни по жанр и характер творчески изяви.

В началото на август 2020 г. Мира Котева завърши първия проект по собствен сценарий – късометражния филм „Undo“/“Крачка назад“. Той е заснет в Благоевград, режисьор е Станислав Христов. Лентата разказва житейската история за избора между кариерата и любовта на една съвременна млада и търсеща жена. „Undo“/“Крачка назад“ е предназначен за фестивално разпространение.

 

 

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.